/ Sykler

SATSER ALT PÅ LANDEVEIEN

Erik Nordsæter Resell har vært Norges suverent beste i sykkelkross i år.

Sist oppdatert 17. november 2016 kl 18.04
KROSSKONGEN: Erik Nordsæter Resell har vært suveren denne høsten. Foto: Superpokal.
KROSSKONGEN: Erik Nordsæter Resell har vært suveren denne høsten. Foto: Superpokal.

Et par dager har gått siden Erik Nordsæter Resell ble norgesmester i Skien. Deg gjorde den Lillehammerbaserte trønderen som han har gjort hele høsten, knuste konkurrentene på en overbevisende måte.

-          Det var en bra dag på søndag. Da jeg stod på startstreken var målet å ta seieren, så det var gøy at jeg klarte det. Før krossesongen hadde jeg virkelig ikke trodd jeg skulle ta NM-gull.

Erik Nordsæter Resell

Født: Trondheim, 28.09.1996

Bor: Lillehammer

Sykler for: Lillehammer CK og Uno-X Hydrogen Development Team.

Aktuell: Gjort nærmest rent bord under den norske sykkelkrossesongen, melder overgang fra terreng til landevei i 2017. 

Stadig flere norske ryttere har toppet formen inn mot krossesongen de siste årene, men mannen som har vært årets krosskomet kan fortelle at han ikke har forberedt seg spesielt til den svært suksessfulle høsten.

-          Jeg fikk krossykkelen en uke før første norgescup, så det har blitt lite spesialtrening. Jeg vet egentlig ikke hvorfor det har gått så bra, men i alle år har jeg alltid vært i bra form på høsten. Trolig har jeg tatt noen steg på kapasiteten i løpet av sommeren, så det lover bra for neste sesong.

LES OGSÅ: NM-Gull til Resell 

Årets sykkelkrossesong har nemlig vært en eneste lang triumfferd for Lillehammer-rytteren. Fem av seks mulige norgescupseire, NM-gull og seier i Superpokal Voldsløkka er intet mindre enn svært imponerende, særlig med tanke på at dette er første gang Erik tar del i krossirkuset. Det var faktisk bare en ubeleilig punktering i Norgescupen som gjorde at det ikke ble full pott for trønderen.

-          Det har vært over all forventning, men sykkelkross er tydeligvis noe som passer meg veldig bra. I utgangspunktet hadde jeg kanskje ikke tenkt til å delta på alle krossrittene, men sånn ting utviklet seg ble jeg jo nødt til det. Da jeg vant de første rittene var det en skikkelig motivasjonsboost som jeg tok med meg videre. NM-gull var kanskje det aller kuleste, siden jeg får norgesmestertrøyen, men det morsomste rittet var Superpokal Voldsløkka, med masse god stemning og liv langs løypen.

LES OGSÅ: Resell ble kongen av Voldsløkka 

20-åringen har vært terrengsyklist i en årrekke, men før 2017 melder han overgang til landeveien og Uno-X Hyrdogen Development team. Der får han blant andre Kurt Asle Arvesen som læremester, etter at eresfjordingen meldte overgang fra Team Sky til det nyoppstartede norske kontinentallaget.

-          Det blir veldig spennende å prøve seg på landeveien, og jeg gleder veldig mye til tiden fremover. Jeg har definitivt mye å lære, men er overbevist om at jeg er i veldig gode hender. At Kurt ble med på laget er veldig kult og gøy.

-          Grunnen til at jeg byttet til landeveien var først og fremst at jeg og treneren min tror det er der jeg har størst mulighet til å få ut mitt potensiale. Jeg er en ganske stor og tung rytter som produserer mye watt, og da passer jeg nok best på landeveien, hvor det er rom for litt mer forskjellige ryttertyper enn i terrenget. 

En ekstremt god debutsesong i sykkelkross til tross, Resell har ingen umiddelbare planer om å gjøre seg til krossrytter på heltid.

-          Nei krossyklingen er mest for gøy og for å få gode hardøkter. At det har gått så bra har bare vært en stor bonus. Fremover nå vil jeg først og fremst gå all inn for å prestere så bra som mulig på landeveien. Det blir en stor overgang som kommer til å ta tid, men jeg kommer nok til å sykle kross i fremtiden også, for det er en veldig morsom konkurranseform.  

Det er fortiden uklart om Cykleforbundet vil sende ryttere til verdensmesterskapet i Luxembourg i Januar. Vår beste rytter er uansett i tvil om han vil representere Norge i internasjonal sykkelkross.

-          Sånn situasjonen er nå tror jeg det fort kan bli litt mye om jeg skal kjøre sykkelkross internasjonalt, da det er mye nytt for tiden.

-          Hvis jeg skal representere Norge har jeg lyst til å være så godt forberedt som mulig, og da trengs det nok også bedre og mer utstyr enn jeg har nå. Trolig hadde jeg sagt nei til et sånn tilbud, men det blir jo selvfølgelig en grundig vurdering man må ta når det blir aktuelt. 

Publisert 17. november 2016 kl 18.04
Sist oppdatert 17. november 2016 kl 18.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen