POSITIV FASIT ETTER NM

Miriam Bjørnsrud er fornøyd med både egne og lagets prestasjoner under NM-uken i Bodø.

Sist oppdatert 28. juni 2016 kl 16.16
OPPLAGT: Miriam Bjørnsrud har tatt store steg i løpet av det siste året. Her venter hun på startskuddet til fellesstarten i NM. Foto: Marcus Liebold.
OPPLAGT: Miriam Bjørnsrud har tatt store steg i løpet av det siste året. Her venter hun på startskuddet til fellesstarten i NM. Foto: Marcus Liebold.

Hadde det ikke vært for Bryne-rytteren Katrine Aalerud og hennes tredje plass på fellesstarten sist søndag, NM i Bodø kunne blitt kalt for lagmesterskapet til Team Hitec Products. Jentene fra det norsk lisensierte profflaget tok åtte av ni mulige medaljer, og utryddet dermed enhver tvil om hvem som er best på sykkel i Norge blant damene.

En av hovedaktørene var Eidsvoll-jenta Miriam Bjørnsrud fra Raumer Rytter SK. Med bronse fra temporittet ved Saltstraumen på torsdag, gull i gaterittet på fredag og en sølvmedalje fra fellesstarten i Bodø på søndag, viste Hitec-jenta at hun har tatt store steg i løpet av det siste året, og blitt en fremragende rytter i alle disipliner.

– Jeg føler absolutt at jeg har blitt en bedre syklist, men jeg slet litt mentalt etter veltene jeg har vært gjennom i tidligere år. Det var på en måte først under mesterskapet at det begynte å løsne, forklarer Bjørnsrud.

NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!

Oppturen Miriam fikk i NM, har gitt henne nok av positiv energi til ikke å kjenne på trettheten etter en snau uke med konkurranser.

– Jeg er ikke fysisk utmattet, men jeg blir jo sliten av den mentale påkjenningen. Alle, inkludert meg, forbereder seg jo veldig til et mesterskap. Men utenom det føler jeg meg bra. Det blir en tur på hytta denne uken, før jeg er klar for nye utfordringer, sier Bjørnsrud.

kvinner-senior-10
kvinner-senior-10

SENTRALT: Miriam Bjørnsrud er en viktig brikke i det norsk lisensierte profflaget Team Hitec Products. Foto: Henrik Alpers.

Kropp og sjel ser ut til å være på lag hos Bjørnsrud etter NM i Bodø som endte med en flust av medaljer for både henne og laget. Selv om det ble gull i gaterittet, er det ikke dette løpet som Bjørnsrud trekker frem som sin mest overbevisende prestasjon i mesterskapet.

– Jeg er mest fornøyd med prestasjonen min på tempoen i og med at jeg egentlig ikke er glad i det, men likevel klarte å karre meg opp på pallen, forteller Bjørnsrud. Naturen i Bodø og rundt Saltstraumen var utrolig fin, og gjorde tempoen til en vakker opplevelse. Det var mye snakk om at Vita knuste meg og Cecilie med to og et halvt minutt, men det var igjen mer enn et minutt ned til fjerde plass, så dette er jeg svært fornøyd med.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring

At det ikke ble nok et gull i fellesstarten i Bodø, er Miriam ikke lei seg for i det hele tatt.

– Målsetningen min var å hjelpe laget til å vinne mesterskapstrøya. Det var ikke noe mål om at jeg skulle ta trøya på søndag, bedyrer Miriam. Jeg kjørte så godt jeg kunne og er fornøyd med det.

Rett fra start tok Hitec-jentene kontroll om løpsutviklingen, og gjorde slik de ville med motstanderne. Etter at de hadde ristet av seg ymse ryttere i hovedfeltet, og selv hadde gått i brudd, ble Hitec-jentene enige seg i mellom om å støte for å legge enda større press på konkurrentene. Støtingen førte til at den senere vinneren Vita Heine syklet åtte mil alene i front, før hun krysset mållinjen i Bodø i ensom majestet. En prestasjon Miram lar seg imponere av.

– Det var helt fortjent at Vita vant. Det kunne ikke vært en bedre vinner, roser Bjørnsrud lagvenninnen. Hun har vist i dette mesterskapet at hun er kjempesterk. Dog er Vita ganske fersk i gamet, og er ikke så god til å lese sykkelritt enda. Men hun er blitt utrolig sterk i løpet av kort tid. Det er inspirerende å se at det går an å ta så store steg som hun har gjort.

Les også: Heine med sterk soloseier

I den utmattende rundløypen i Bodø var det til slutt Eidsvoll-jentas ekstreme seighet som sikret henne andre plassen bak Hitec-venninnen Vita Heine.

– Med to runder igjen støtet jeg meg opp fra de andre og fikk en luke. Da bestemte jeg meg for bare å kjøre. Jeg var ganske sliten og beina skreik etter hvile. Ut på siste runden sank farten min noe i forhold til Vita sin, og hun fikk større forsprang, forklarer Bjørnsrud.

Selv om planene om å ta trippelseier i fellesstarten ble ødelagt av Bryne-jenta Katrine Aalerud, mener ikke Miriam at Hitec-proffene skal være gretne.

– Alle på laget vårt har et sterkt ønske om å prestere i NM så klart, forteller Bjørnsrud. Det var kanskje tiltenkt at andre ryttere på laget skulle ta plasseringene, så sånn sett gikk det ikke helt etter planen. Likevel skal vi være fornøyde med første og andre plass og det faktum at vi gjorde det beste ut av situasjonen, og kjørte et aktivt og hardt løp nesten fra start, sier Miriam.

Blikket til Bjørnsrud er allerede festet mot fremtiden, der det venter nye løp og nye muligheter for store prestasjoner.

- Det blir en del trening nå, og så kommer et viktig løp i Tsjekkia (Tour de Feminin, 7.-10. juli, red. anm.). Så håper jeg at jeg blir tatt ut på landslaget for Thüringen Rundfahrt. Det er et fantastisk ritt i nydelig natur, avslutter Bjørnsrud.

Les også: Siste nytt om landeveissykling

vv-17
vv-17

SUVEREN: Med tre medaljer på tre øvelser er Miriam Bjørnsrud blant de beste damer på årets NM i Bodø. Foto: Henrik Alpers.

Publisert 28. juni 2016 kl 16.16
Sist oppdatert 28. juni 2016 kl 16.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen