/ Sykler

PERFEKT AV MEEUSEN

Tom Meeusen vant thrillerfinalen.

Sist oppdatert 7. desember 2014 kl 16.18
TEKNIKER: Tom Meeusen taklet den krevende løypa i Druivencross best. Foto: Cor Vos.
TEKNIKER: Tom Meeusen taklet den krevende løypa i Druivencross best. Foto: Cor Vos.

Ingen lider mer i uttrykket enn belgiske Tom Meeusen i sykkelkross, og i dag var heller ingen bedre til å sykle. Da vi kom til finalen i Druivenkross i Belgia var rytteren fra Telenet-Fidea en del av en kvartett sammen med Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games, unggutten og årets kanskje beste nykommer Mathieu van der Poel, sammen med lagkameraten Philip Walsleben.

Druivenkross er en av de mest tekniske løypene i løpet av sesongen. Løypa er beinhard, gjørmete og full av krappe svinger, og den er i tillegg pyntet såpeglatt brostein og en rekke feildoserte svinger.

Philip Walsleben tok tidlig initiativ til en rask start, og tetgruppa skilte seg raskt ut. Halvveis i løpet bryter Sven Nys, i samme øyeblikk går van der Poel til. Men angrepet sender han helt ned i kjellern, og resten av rittet er han den mest heroiske, dog ikke beste.

Vantornout angriper flere ganger, før Meeusen angriper på den siste runden. I spurten kan ingen hanskes med ham, og Telenet-Fidea er endelig igjen på toppen av pallen.

Vantornout blir nummer to, med van der Poel på tredje. Philip Walsleben ble sist i tetgruppa.

Publisert 7. desember 2014 kl 16.18
Sist oppdatert 7. desember 2014 kl 16.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen