/ Sykler

PENGER TIL OVERS ETTER JUL?

DROPS: Her er ting fra USA du kan svi av gryna på.

Sist oppdatert 12. januar 2015 kl 06.00
SVINDYR: Denne sykkelen blir din for 178998 kroner. For rimeligere ting, sjekk ut resten av saken! Foto: Specialized.
SVINDYR: Denne sykkelen blir din for 178998 kroner. For rimeligere ting, sjekk ut resten av saken! Foto: Specialized.

Specialized Purist, Athletic Community
PDX bidon
Hvor: theathleticcommunity.com/shop/
25$

Er du en av dem som kun har halvlitersflasker i stativet, fordi det gjør proffene? Da kan vi røpe at proffene faktisk bruker flasker som tar mellom 600 og 700 ml. Gode flasker bør du likevel skaffe deg, og flasker er også en for mange glemt detalj i matching av sykkel og rytter. Portland-hippiene i The Athletic Community har tatt noen av de beste flaskene på markedet, Specialized Purist, og dekorert dem med mønster og fine psykedeliske farger. De har for øvrig også høye sokker som matcher flaskene. Purist- flaskene setter ikke smak og produseres i USA. Du blir også nødt til å leve med skandalen at de rommer 650 ml. Kjøp nå før krona går til helvete én gang for alle.

LEKRE: Flaskene til The Athletic Community har hentet inspirasjonen fra vegg-til-vegg-teppet på flyplassen i Portland. Foto: atlethiccommunity.com.


Arundel Mandible flaskeholder
28 gram
449 kroner
Hvor: sykkelkomponenter.no

Det kjedsommelige standardsvaret når det kommer til valg av flaskestativer er King Cage i amerikansk titan eller stål. Det stiller vi oss gjerne bak, men stativer i bøyd metalltråd passer ikke like godt visuelt på alle sykler. Jaggu er det ikke amerikanere som har kommet opp med noe like fint i karbon. De er forresten på grammet like tunge som titanversjonen til King Cage, leveres i flere ulike overflater og slipper heller aldri flaskene dine. De er dog produsert i Asia, men erfaringene tilsier at de er mer enn solide nok til at barna dine kan arve dem.

BAMSEKLEM: Ganske lekre, ikke for dyre, karbon og flere forskjellige farger. Arundel Mandible gjør susen. Foto: Arundel.

Search and state sykkeltrøye
S1-A / Riding Jersey / Grey 1099 kroner
Torshov Sport

Alt som er produsert in-house USA er amerikanerne veldig stolte av. Det er ikke så farlig for vår del om Search and State sys i New York eller New Dehli, men de tilbyr i alle fall landeveisbekledning med forfriskende mangel på farger og bråkete grafiske elementer. Her går det stort sett i ensfargede nyanser mellom sort og hvitt. Å kle seg som en grå mus kan av og til føles perfekt i en verden av fargerike papegøyer.

DISKRÉ: Trøyene til Search and State kommer i flere farger, alle rimelig nedtonet. Foto: SAS.

Specialized Air Tool Compak Floor Pump reisepumpe
899 kroner
Specialized Europe

Sykkel på fly er i seg selv trøblete, og som regel blir du også nødt til å reise fra den vanlige pumpen din. En håndpumpe er knapt egnet til
å fylle landeveisdekk ved punktering, langt mindre til å etterfylle dekkene foran hver tur. Da er denne Specialized-pumpa din venn. Den har manometer
i slangen, håndtaket kan tas av og den rommer i tillegg dekkspaker og lappesaker. Pumpa pakkes ned i en liten veske, som på skjermen til flyplassvekterne nok minner mest om noe man finner i skapet til en leiemorder. Selv om denne pumpa får plass i håndbagasjen og er lovlig som bare det, anbefaler vi å putte den i sykkelkofferten.

LURING: Nå er det slutt på å tjuvlåne pumpe på Mallorca. Denne kan du lett ta med deg! Foto: Specialized.

Giro Synthe
Åtte ulike farger
234 gram i medium
2499 kroner
Shimano Nordic

Knapt noe har vel rynket flere neser enn de første aerohjelmene brukt på fellesstarter. De ble latterlig- gjort, også innad blant proffene, men har likevel vokst seg til et lett gjenkjennelig varemerke. Enten hengende på snei på hodet til Alexander Kristoff, el- ler brukt blant de største Tour-heltene fra Astana og Saxo Tinkoff. Nå har nesten alle hjelmprodusentene skaffet seg et aero-alibi, og vi ser en ny generasjon av mindre ekstreme versjoner gro fram. I løpet av sommeren har Giro Synthe blitt lansert, med langt mer tradisjonell design og selvsagt like god aerody- namikk som den pottetette forgjengeren. I motset- ning til Alexander Kristoff må oss dødelige vente til november før den er klar på markedet.

LEKKER: Hjelmen, altså. Giro Synthe skal være superaero, og i tillegg til Marianne Vos brukes den av vår egen Alexander Kristoff. Foto: Cor Vos.

ENVE karbonstem med titanskruer
6 grader, 120 gram
1990 kroner
Odongo speedproducts

Om det er bidrag fra fly-, romfarts- og våpenindustri vites ikke, men amerikanske selskaper har definitivt vært viktige for utviklingen av karbonfiber. Zipp, Trek og Cannondale har de siste årene fått følge av Enve. Stort sett alt de har pumpet ut har vært flotte saker. Men inntrykket var kanskje at styre og stem var litt lite vridningsstive. En stor labstest gjort av Fairwheelbikes viser at komponentene fra Enve hamler opp med det aller meste på stivhet og vekt. Når ting føles mykt og behagelig, men rent faktisk er stivt kan man knapt be om mer. Bortsett fra litt mindre stive priser da. 1990 kroner er også kursen på noe kona di vil ha.

SOM EN RAKETT: Lett, stivt og dyrt, det blir ikke bedre enn det! Foto: Enve.

Girøre
derailleurhanger.com
20-30$

Har du en sykkel som aldri girer skikkelig uansett hvor mye du justerer? Eller en sykkel i garasjen med knekt girøre? Girøret, som skal være svakeste leddet ved slag mot bakgiret, har trolig gjort jobben sin og blitt bøyd eller brukket. Forhandlerne sitter ikke alltid med slike på lager, og kanskje har du en gammel sykkel som ikke en gang selges her til lands. Hjelpen er likevel ikke langt unna, nettbutikken derailleurhanger lagerfører mer enn 300 ulike girører, og har flere hjelpemidler for å identifisere rett type til din sykkel. Raskt og tollfritt over dammen har du førstehjelp til sykkelen i løpet av noen få dager.

SÅ ØRA FLAGRER: Girører ryker i tide og utide, men kan være vrange å få tak i.

Tørre humortrøyer
Foska New Beans
49 GBP
foska.com

For noen år tilbake var det band-trøyene og smokingen fra Primal Wear som var syklingens svar på humortrøyene. Men etter nok USA for i dag presenterer vi heller en britisk søster, proppet med anglofil knusktørr humor. Søstera heter Foska og disker opp med Monty Python-inspirert spam-trøye, Warholske-/pop-artige designelementer fra Heinz ketchup og Kelloggs Frosties. Trøyer med kræsjtestmønster og engelske bryggerilogoer vil også skli rett inn blant alle fotballtrøyene på den lokale puben.

MY SISTER WENT TO LONDON: Jada, og alt du fikk var denne trøya. Glad burde du være! Foto: Foska.

Publisert 12. januar 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 12. januar 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen