/ Sykler

OVERLEGNE HITEC

Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen first i mål i Hitecs revansje.

Sist oppdatert 28. juni 2015 kl 13.50
SUVERENE: Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen kom alene til mål på kvinnenes fellesstart. Foto: Henrik Alpers.
SUVERENE: Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen kom alene til mål på kvinnenes fellesstart. Foto: Henrik Alpers.

I fjor ble Norges eneste profflag utmanøvrert av et seiglivet brudd, men i dagens knallharde NM-løype på Lillehammer handlet det lenge bare om ett lag.

Team Hitec.

– Det er en kjempelettelse, det var et utrolig bra teamwork i dag, vi kjørte kjempebra sammen. Det er sånn man går av med både seier og andreplass i et mesterskap, så det er stort, sa Miriam Bjørnsrud til Landevei etter målgang.

Cecilie Gotaas Johnsen hadde langt mer krefter enn sin lagvennine opp den grusomme VIP-bakken. Bedre stemning ble det raskt da Bjørnsrud støtet seg opp til Gotaas.

Begge de to var ute av seierskampen i fjor, men i denne løypen viste de virkelig hvem som var best.

Frem mot mål kom de to jentene i ensom majestet, og et rolig tempo. Først over mål gikk kaptein Miriam Bjørnsrud. På fredag gav hun bort seieren til lagvenninen Thea Thorsen, men i dag var seieren hennes.

– Vi hadde ikke avtalt at akkurat det her skullle skje, men jeg var kapteinen i dag. De andre jentene fikk lov til å gå i brudd, det skjedde jo også, både Vita og Cecilie var jo avgårde foran. Det kunne gått inn. Ingrid Lorvik tråkket på i bakken, og da måtte jeg følge. Jeg kjente jeg var sterkere oppover, og da støta jeg meg opp til Cecilie. Det var litt tilfeldig at det var oss to der framme, sier Bjørnsrud.

ROLIG START

Første runden gikk relativt rolig for seg og feltet holdt seg samlet. Halvveis ut på andre runde begynte det smått og skje ting i feltet. Ved andre passering hadde tre jenter, Birgitte Ravndal, Camilla S Horneman og Thea Thorsen skaffet seg en ledelse på 28 sekunder ned til hovedfeltet. Bruddet ble imidlertid raskt kjørt inn igjen på den tredje runden.

Neste kvinne ut var Vita Heine. Ved passering på Jorekstad hadde hun skaffet seg 38 sekunder ned til en forfølgergruppe ledet an av Cecilie Gotaas Johnsen og ytterligere noen sekunder ned til hovedfeltet.

Ved tredje passering hadde ledelsen til forfølgerne økt til 1 minutt og 23 sekunder.

På den fjerde runden distanserte Gotaas Johnsen de andre forfølgerne og tok seg opp til Heine. Ute i løypa hadde de rundt ett minutts ledelse på hovedfeltet som begynte å sprekke opp. Ved siste passering før målgang ledet Gotaas Johnsen og Vita Heine med 1 minutt og 12 sekunder ned til restene av hovedfeltet.

I den harde løypa på Lillehammer var det mange som måtte slippe.

Publisert 28. juni 2015 kl 13.50
Sist oppdatert 28. juni 2015 kl 13.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen