/ Sykler

– ØNSKER MEG ETAPPESEIER

Bursdagsbarnet Alexander Kristoff har planer om å krysse mållinjen først i dag.

Sist oppdatert 5. juli 2015 kl 14.39
GLAD: Alexander Kristoff var meget glad for alle bursdagshilsener han fikk i dag. Foto: Marcus Liebold
GLAD: Alexander Kristoff var meget glad for alle bursdagshilsener han fikk i dag. Foto: Marcus Liebold

Før start av dagens etappe i Tour de France gratulerte vi bursdagsbarnet Alexander Kristoff med dagen og slo av en prat.

...

Gratulerer med dagen, Alex! Hva ønsker du deg som bursdagsgave?

- Jeg ønsker meg en etappeseier. Det hadde vært en strålende bursdagsgave. Men en ting er hva man ønsker seg, noe annet er hva man får i gave til slutt, sier Alex og ler.

For bare noen uker siden er du blitt pappa igjen. Du virker veldig avslappet, samtidig som det må være vanskelig ikke å kunne være sammen med familien nå, eller?

- På det private er alt på plass. Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg var hjemme med min nyfødte sønn nå, men vi har hatt en uke sammen allerede og jeg gleder meg veldig til å se ham igjen etter Tour de France.

LES OGSÅ: Australsk overraskelse

La oss se litt på dagens etappe. Hva slags avslutning blir det i dag, tror du?

- Jeg tror det blir en spurt om seieren, men det kommer veldig an på hvor mye vind det er ute på kysten og hvilken side den blåser fra. På papiret ser det i hvert fall ut som en sprintetappe.

Hva sier du om konkurransesituasjonen blant spurterne, nå hvor Marcel Kittel ikke er med i Tour de France?

- Nei, den er fortsatt beinhard. Alle de andre spurterne utenom Kittel er der. Man kan ikke ta noe for gitt og forvente at man vinner hver dag, men må ta de sjanser man får, sier Alex. Vinner jeg i dag er jeg veldig fornøyd, men jeg kan ikke si at jeg blir skuffet hvis jeg blir nummer 2 eller 3. Det er mange gode sprintere her.

Du har hatt 18 seire så langt i sesongen. Hvor mange seiere står det på kontoen din etter den første uka i Tour de France, lurer vi på?

- Har jeg 19 så er jeg fornøyd, har jeg 20 seire så er jeg veldig fornøyd.

Mange eksperter ser i deg den mest allsidige av alle spurtere. Er det derfor bare å sende den grønne trøya rett hjem til deg i posten?

- Det er nok ikke det, det er mange etapper som skal sykles, minner Alex på. For det første må man komme seg til Paris og for det andre er det veldig mange innlagte spurter underveis også. I og med at Peter Sagan ikke skal satse på å vinne den grønne trøya i år, så er det jo håp for meg og de andre spurterne. Jeg tror, at jeg har en sjans til å vinne den, men Mark Cavendish ser veldig sterk ut, han også. Jeg frykter ham litt, innrømmer Alex.

Deres kaptein for sammendraget, Joaquim Rodriguez, har tapt litt tid på gårsdagens tempo i forhold til de andre sammenlagtryttere. Er dere bekymret når det gjelder ham?

- Nei, han pleier alltid å tape en del tid på tempoetapper. Han tapte drøye ett og et halvt minutt, noe som egentlig var forventet. Så ingen krise her.

Lykke til på dagens etappe!

Publisert 5. juli 2015 kl 14.39
Sist oppdatert 5. juli 2015 kl 14.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen