/ Sykler

Nye mål for Wiggins

Tempoverdensmesteren er klar for å ta timesrekorden i juni.

Sist oppdatert 16. april 2015 kl 22.16
VERDENSMESTEREN SETTER VERDENSREKORD?: Bradley Wiggins har timesrekorden på bane som sitt neste store mål. Foto: Cor Vos.
VERDENSMESTEREN SETTER VERDENSREKORD?: Bradley Wiggins har timesrekorden på bane som sitt neste store mål. Foto: Cor Vos.

Bradley Wiggins har vunnet både Tour de France og verdensmesterskapet på tempo, men avsluttet karrieren som landeveisproff med Paris-Roubaix sist søndag. 34-åringen vender nemlig tilbake til sine røtter som banesyklist de neste årene, i håp om å ta sitt fjerde OL-gull på velodromen i Rio neste år.

Før den tid står imidlertid den populære timesrekorden på bane for fall. 7. juni gjør nemlig Sir Bradley sitt forsøk på å sette ny verdensrekord på den olympiske velodromen i London. Mange spår at Wiggins vil sette en rekord som vil stå seg i mange år, en påstand vi i redaksjonen støtter fullt ut.

Den nåværende rekorden holdes av Rohan Dennis og lyder på 52 491 meter. Om det er dette som blir målstokken for Wiggo er imidlertid usikkert. 2. mai skal nemlig hans temposterke landsmann Alex Dowsett gjennomføre sitt rekordforsøk i Manchester. Det skulle egentlig gått av stabelen i februar, men et ubeleilig kragebeinsbrudd gjorde at det måtte utsettes et par måneder.

Uansett hva Movistar-rytteren skulle levere vil trolig Wiggins overgå Dowsett når han selv skal i ilden i juni. Det er tross alt ikke mer enn et halvt år siden Bradley knuste Tony Martin på VM-tempoen i Ponferrada på en svært overbevisende måte. Selv sier Wiggins at han håper å kjøre rundt 54 kilometer i løpet av de 60 minuttene, hvilket følgelig vil sikre ham en ny verdensrekord med god margin.

Mannen vi kåret til feltets største gentleman tidligere i år blir imidlertid ikke helt borte fra landeveien. 1. til 3. mai kjører han nemlig nyskapningen Tour of Yorkshire som en del av sitt eget kontinentallag Team Wiggins. Muligens blir han også å se i Tour of Britain for samme lag fra 6. til 13 september, men i mellomtiden har han altså en verdensrekord å sette. Det kommer garantert til å bli gjort med stil.

Publisert 16. april 2015 kl 22.16
Sist oppdatert 16. april 2015 kl 22.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen