NY TRIPPELTRIUMF I NORGESCUPEN

Team Ringeriks-Kraft lekte med konkurrente på Stjørdal.

Sist oppdatert 1. august 2015 kl 17.44
NY TRIPPELTRIUMF: Slik så det ut i NC-åpningen i April, i dag tok Ringeriks-Kraft en ny trippelseier, med Audun Brekke Fløtten (til høyre) helt på toppen. Foto: NCF.
NY TRIPPELTRIUMF: Slik så det ut i NC-åpningen i April, i dag tok Ringeriks-Kraft en ny trippelseier, med Audun Brekke Fløtten (til høyre) helt på toppen. Foto: NCF.

Team Ringeriks-Kraft tok sin andre trippelseier i årets Norgescup, da deres trekløver Audun Brekke Fløtten, Ole Forfang og Njål Eivind Kleiven kom alene til mål på dagens Norgescupfellesstart i Stjørdal. Kleiven og Forfang stakk tidlig av gårde i brudd sammen med Marius Hafsås fra Team Fixit.no, og fikk etter hvert også selskap av dagens seierherre, Audun Brekke Fløtten. De tre kvittet seg med Hafsås om lag halvveis, og kunne deretter kjøre lagtempo inn til en relativt overlegen seier.

Med to runder igjen tok en gruppe på 12 mann opp jakten, men denne gjengen kom aldri i kapp, og dermed kunne de blågule fra Ringeriks-Kraft innta samtlige podieplasser, akkurat slik de gjorde det i NC-åpningen i Skien. Da Audun Brekke Fløtten lå best plassert i sammendraget ble han også mannen som fikk æren av å stå øverst på podiet.

- Det var veldig gøy å vinne trippelseier igjen, vi har spøkt endel med det i laget siden NC-åpningen i Skien, men at vi faktisk skulle klare det var litt overraskende.

- Hvordan er det mulig at dette skjer igjen, følger ikke de andre lagene med i timen?

- Vi satt bra plassert med mange mann i alle gruppene som gikk underveis, så da vi hadde to av tre mann i tetgruppen roet det seg litt i feltet. Jeg kunne sitte på hjulene og kom meg etterhvert opp til teten, og da hadde vi plutselig tre mann. Marius Hafsås kjørte vel med oss en runde, men derfra og inn var det tremanns lagtempo.

Forfølgergruppen tok litt innpå dere på slutten, hadde dere hatt noe mer å spa på med om de kom i kapp?

- Jeg følte vi hadde god kontroll når vi hadde to minutter med både to og en runde igjen. Det er klart vi kjørte hardt, men om vi hadde sett noen bak oss hadde vi nok klarte å gire om litt. Det ble en tøff dag på jobben, men det var en kul måte å vinne på. 

Det ble imidlertid ikke bare jubel for Ringeriks-Kraft. Laget mistet nemlig sammenlagtledelsen til Petter Theodorsen, da andremann i Sammendraget, Anders Skaarseth, ble nummer fem i dagens ritt.

I kvinnenes eliteklasse ble det også trippelseier, da forhåndsfavorittene i CK Victoria gjorde rent bord. Ingrid Lorvik Krysset målstreken først, etterfulgt av Berit Gjelten og Wibeke Dybwad.

Haakon Lunder Aalrust stakk av med seieren i M-Junior, mens Thea Christine Matter var raskeste juniorjente.

Nå gjenstår bare et ritt av årets Norgescup, det finner sted i Bergen 11. september.

Resultater M-Elite Topp 5

1. Audun Brekke Fløtten

2. Njål Eivind Kleiven

3. Ole Forfang

4. Lucas Ericsson

5. Anders Skaarseth (ny sammenlagtleder)

Publisert 1. august 2015 kl 17.44
Sist oppdatert 1. august 2015 kl 17.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen