NM-FELLESSTARTEN I GANG FOR MENN SENIOR

Vi tok en prat med noen av rytterne på startstreken i Bodø.

Sist oppdatert 26. juni 2016 kl 13.27
KLARE: Gutta er ivrige på komme i gang med den 189 kilometer lange fellesstarten. Foto: Marcus Liebold
KLARE: Gutta er ivrige på komme i gang med den 189 kilometer lange fellesstarten. Foto: Marcus Liebold

BODØ: Fellesstarten i NM for menn senior har nettopp begynt. Startfeltet er sterkere enn noen gang, og flere ryttere har blitt hauset opp som forhåndsfavoritter.
    
Gutta skal ut å sykle 16 runder i en 11,8 kilometer lang løype. Løypeprofilen er relativt flat, men flere utfordringer som vind og teknisk krevende partier vil kunne spille en rolle i dagens ritt.
    
Alexander Kristoff er den store favoritten. Rytteren fra Katusja er en rytter i verdensklasse og prøver å prikke inn formen til Tour de France, som starter om noen dager.
    
– Det er veldig mange gode ryttere til start. Jeg tror det vil bli vanskelig å komme avgårde i brudd, ettersom det blåser en del. Veiene er smale, og feltet kommer til å strekke seg en del. Det blir viktig å sitte i front gjennom hele rittet, sier Kristoff like før start.
     

kristoff
kristoff

STORFAVORITT: Alexander Kristoff må finne seg i å være den store favoritten før herrenes fellesstart. Foto: Marcus Liebold.
    
Sondre Holst Enger er en annen potensial vinnerkandidat. Rytteren fra Horten har nettopp blitt tatt ut til sitt første Tour de France, og rapportene sier at han er i storform.
    
– Jeg føler meg klar. Det er en sjanse for at jeg kan hamle opp med Alexander, men han er sterk i spurten. Det spørs litt hvordan rittet utvikler seg, men alt kan skje i NM, sier Holst Enger.
    
Holst Enger syklet tidligere på Team Sparebanken Sør, før han ble World Tour-rytter i IAM Cycling. Selv om han har en tilhørlighet til det norske kontinentallaget forventer han ikke noe hjelp.
  
– Jeg får ikke direkte hjelp fra Sparebanken Sør idag, men jeg regner med at de ikke er de første som kjører meg inn heller. Jeg blåser litt i løpsopplegget. I NM skal man gi alt, og jeg skal bare henge med i teten uansett hvordan det blir, forteller en offensiv Holst Enger.
     
Atle Kvålsvoll er sportdirektør i Team Sparebanken Sør. Etter en oppløftene bronsemedalje til Andreas Vangstad på tempoen gikk det rett vest for laget under gaterittet på fredag. Kvålsvoll er sikker på at guttene hans kan slå tilbake.
    
– Vi kommer til å angripe, og satser på at Carl Fredrik Hagen kommer seg med i bruddet. Jeg tipper bruddet etablerer seg tidlig i løpet, og at det blir kontrollert av de store lagene.
  

sondre holst
sondre holst

OUTSIDER: Sondre Holst Enger er rask i spurten og kan fort bli norgesmester senere i dag. Foto: Marcus Liebold. 

Publisert 26. juni 2016 kl 13.27
Sist oppdatert 26. juni 2016 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen