/ Sykler

NIBALI REVANSJERTE SEG

Fjorårsvinneren revansjerte seg etter kontroversielt angrep.

Sist oppdatert 24. juli 2015 kl 17.57
OPPTUR: Vincenzo Nibali tok en oppløftende etappeseier på dagens tøffe klatreetappe. Foto: Cor Vos
OPPTUR: Vincenzo Nibali tok en oppløftende etappeseier på dagens tøffe klatreetappe. Foto: Cor Vos

Nok en knallhard Alpe-etappe ventet rytterne på dagens etappe og fyrverkeri ble det fra start. Med bare en 138 kilometer lang etappe innbød det til fullt kjør fra første kilometer og allerede på første fjell, bare noen kilometer ut på etappen løsnet de store gutta på kruttet.

Alberto Contador er kjent for å prøve helt spektakulære ting og med mye tid å hente inn i sammendraget vil han ikke spare på noe. Han klinte til fra start og fikk etter hvert også besøk av Nibali og Valverde i en større gruppe.

Dermed måtte hele Team Sky til pumpene og måtte bruke opp store deler av laget. Til slutt satt Chris Froome bare igjen med Wout Poels som eneste hjelperytter. Da de fikk kjørt inn Contador og Valverde roet ting seg litt, og etter hvert fikk det britiske laget samlet seg litt igjen.

Opp dagens andre stigning, til Col de la Croix de Fer, via Col du Glandon, satte Astana et voldsomt trøkk. En etter en forsvant Sky-rytterne igjen og Wout Poels halte seg på nåde med oppover. Da Chris Froome fikk trøbbel med sykkelen og måtte stoppe støtet Vincenzo Nibali. TV-bildene viste tydelig at han kunne se at Froome var i trøbbel, da han begynte å skli raskt bakover, men trolig trodde bare italieneren at Froome var på stålet. Flere ryttere i mellom de to gjorde det vanskelig for han å se hvorfor Froome forsvant.

Etter å ha fått ordnet opp i problemene, som visstnok skal ha vært en stein i bremsen, kjørte mannen i den gule trøyen seg fint opp igjen. Nibali derimot, som har uttalt at han skal «gå helt kamikaze» i Alpene, fortsatte oppover mot toppen og utfor fortsatte han å øke avstanden.

På tur opp til Col du Mollard hentet Nibali inn igjen Pierre Rolland, som hadde sittet i brudd hele dagen. På vei utfor igjen mot bunnen av stigningen opp mot La Toussuire fortsatte de to å øke til Chris Froomes gruppe.

Da veien knakk oppover igjen tok det ikke lange tiden før Nibali sa takk og farvel til franskmannen. Chris Froome og resten av de store tok fatt på stigningen mot La Toussuire to minutter senere. Da satte Rafal Majka inn et jevnt, hardt kjør, da hans kaptein Alberto Contador sto i fare for å tape sammenlagtplasseringen sin til Nibali.

Med fem kilometer igjen var det Nairo Quintanas tur til å klinke til. Colombianeren har hatt til vane for å sakte, men sikkert bli bedre og bedre utover i Grand Tours og i dag viste han styrke. Han distanserte Chris Froome og de resterende rytterne. Froome klarte aldri å tette luken, men begrenset tidstapet sitt.

Quintana kunne dog intet gjøre med Vincenzo Nibali, som kjempet heroisk og holdt unna på de siste kilometerne. En stor opptur for Astana-rytteren, som har hatt en veldig skuffende Tour. Quintana fulgte knappe minuttet senere og tok andreplassen. Chris Froome kjempet seg inn 30 sekunder senere og med bonussekundene tok Quintana inn 32 sekunder. Dermed er han omtrent 2 minutter og 38 sekunder bak Froome, før den avgjørende klatreetappen til Alpe d'Huez i morgen.

Nibali kjørte seg opp til en fjerdeplass i sammendraget, drøye halvannet minutt bak den siste pallplassen, som holdes av Alejandro Valverde. 

Resultater:
1. Vincenzo Nibali (Astana)
2. Nairo Quintana (Movistar)
3. Chris Froome (Team Sky)
4. Thibaut Pinot (FDJ)
5. Romain Bardet (AG2R)
6. Alejandro Valverde (Movistar)

Publisert 24. juli 2015 kl 17.57
Sist oppdatert 24. juli 2015 kl 17.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen