/ Sykler

LANDEVEI #14 I SALG

Ta på deg sykkelskoa og kom deg til kiosken, på torsdag er Landevei #14 i salg!

Sist oppdatert 23. juni 2014 kl 12.02
LEKKERT: Tour de France er jo i bunn og grunn en lek, eller hvordan var det igjen? Foto: Kristof Ramon.
LEKKERT: Tour de France er jo i bunn og grunn en lek, eller hvordan var det igjen? Foto: Kristof Ramon.

Har du spørsmål angående innholdet fremover i 2014, eller er usikker på om bladet er noe for deg, send en e-post til undertegnede, redaktør Henrik Alpers. Jeg svarer villig på det du måtte lure på om Landevei og bladets planer fremover! Om du ønsker å ringe er du velkommen til det. Du treffer meg på 92 80 98 34. 

Sommertid betyr Tour de France, selv om VM i fotball gjør sitt for å være sommerens største attraksjon. Særlig bekymret er vi ikke, årets Tour de France har noemlig foretatt en mengde grep for å gjøre årets utgave ekstra interessant. 

Tidlig i juli skal syklistene sykle tre etapper på engelsk jord, og årets start går i Yorkshire. Dette er landskapet Postman Pat er inspirert av, her er det bare å benke seg foran tv'en og nyte det lekre landskapet. 

Tilbake i Frankrike skal rytterne kjøre en beinhard etappe på brostein, ikke helt ulikt vårklassikeren Paris-Roubaix. Dette betyr store endringer i sammendraget, her er det garantert enkelte av favorittene som vil gå på en smell. 

Vi har tatt en prat med ingen ringere enn Tour de France-vinneren Greg Lemond, og hørt hva han måtte mene om årets utgave. Juan Antonio Flecha dissikerer brosteinsetappen, og forteller hvor ulik dynamikken er her sammenlignet med Paris-Roubaix. 

TILBAKE PÅ ØSTLANDET

Lurer du på hvor du skal sykle i sommer? Alt for ofte tar vi oss selv i å sykle de samme rundene gang på gang, selv om det finnes uendelig mange veier i Norge. I denne runden av Norges flotteste trengte vi ikke reise lenger enn til Drammen for å finne glemte veier. I dette området har både Gabriel Rasch og Mads Kaggestad syklet tusenvis av kilometer, ikke uten grunn. 

Veinettet er stort og variert i området, og i denne utgaven kan du lese mer om runden som starter og slutter i Drammen, og går rundt hele Finnemarka langs idylliske Tyrifjorden. 

DE OFFISIELLE SKILTSPURTREGLENE

Alle som sykler vet at man spurter på ulike skilt. Men hva er egentlig reglene? Her råder det full forvirring over hele fjøla, men vi har selvsagt forfattet et regelverk lettfattelig for alle. I denne utgaven kan du altså lese «De offisielle skiltspurtreglene». Endelig blir det slutt på krangling om hva som faktisk gjelder!

MÅ IKKE VÆRE DYRT

Økonomi sies å være en av de vanligste årsakene til krangling mellom ham og henne, så hvorfor ikke gjøre noe med det og kjøpe en billig sykkel neste gang?

Vi har testet seks rimelige sykler, og denne testen er enda mer interessant nå enn noen gang tidligere. Flere av de store butikkene i Norge har nå gått i strupen på hverandre, vi snakker priskrig. Dette kommer selvsagt deg som forbruker til gode, og vi kan røpe at årets testvinner er samme sykkel som året før, men nå er den 8000 kroner billigere.  

TYSK MASKINERI

Det måtte en jålete tysker til for å slå Mark Cavendish i spurten. Britens tidligere dominans ble i fjorårets Tour de France satt skikkelig på plass, Marcel Kittel kom som en kule på hver eneste spurt, og ble plutselig intervjuet om hvorfor han ikke vant.

Marcel Kittel har i år fortsatt å imponere, og under Giro d'Italia sendte han flere skremmeskutt i retning Cavendish.

Vår tyske frilanser Marcus Liebold har reist i skytteltrafikk til hjemlandet for å fullføre intervjuet med Marcel Kittel, og sjelden har vi kommet så tett på en profesjonell utøver. Marcel Kittel er denne utgavens store portrett.

MASSE MER!

Få også med deg stort og smått som har skjedd den siste tiden i inn- og utland. Vi har også besøkt de største fjellene i Østerrike, et land som av uforståelige grunner blir sett på som plan B i sykkelverden. Les vår store guide til alpelandet, og du skjønner fort hvorfor dette bør være på toppen av listen over drømmereiser for neste år.  

Tore Haslemo runder av hele bladet med søte og syrlige drops, og om du lurer på om vi har beholdt stilen holder det trolig å se på forsiden. Det er fortsatt lidenskap og lidelse pakket inn i flotte bilder som gjelder! 

God lesing!

Publisert 23. juni 2014 kl 12.02
Sist oppdatert 23. juni 2014 kl 12.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen