KROSSFEST PÅ KRISTIANSTEN

Terrengrytter lekte med landeveisgutta i første utgave av Trønderkross!

Sist oppdatert 25. oktober 2014 kl 19.48
SUVEREN: Henrik Kippernes var råsterk og ledet fra start til mål! Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz
SUVEREN: Henrik Kippernes var råsterk og ledet fra start til mål! Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz

I dag gikk tidenes første Trønderkross av stabelen, og det ble en flott affære i det fantastiske høstværet. Rundt 40 deltakere hadde funnet veien til Kristiansten festning, hvor 45 minutter med krossing virkelig skulle skille klinten fra hveten. 

Henrik Kippernes tok kommandoen fra første meter og så seg aldri tilbake. Ikke bare var han råsterk fysisk, men terrengsyklisten viste også frem emninente tekniske ferdigheter som nærmest tok pusten fra de mange oppmøtte publikummerne. I mål var avstanden bakover svært komfortabel etter et tilnærmet perfekt kjørt ritt. Det var naturlig nok en lykkelig vinner som snakket med Landevei etterpå. 

- Dette er stort! Jeg er veldig rørt nå, etter alt presset de siste dagene var det herlig å leve opp til forventningene. Det var knallhardt, men godt å levere varene! Kudos til arrangøren for et flott arrangement og en fin løype. 

_ALP0542
_ALP0542

NOE Å BITE I: Henrik H. Kippernes fikk både kanelbolle og gull etter en flott opptreden i Trønderkross. Foto: Peter Andreas P. Gørbitz

Bak suverene Kippernes viste Rasmus Strand at han ikke bare sykler fort på Strava, og kjempet seg inn til en sterk andreplass. 

- Det var skikkelig gøy å sykle her i dag! Flinke arrangører, bra løype, fint vær, og masse entusiatisk publikum! Jeg kjørte kontrollert hele veien og klatret etter hvert som konkurrentene foran gikk på ulike smeller. Kippernes var i en klasse for seg, så jeg prøvde bare holde unna for Vidar Hjelmen og Oskar Svendsen som jaget bak. Erik Sæter kjørte også veldig sterkt på terrengsykkel, så hvis han kjøper seg sykkelkross blir han svært tøff. jeg gleder meg allerede til neste år jeg, selv om konkurransen nok blir enda tøffere da.

_ALP0540
_ALP0540

SØLVGUTT: Strava-konge Rasmus Strand var fornøyd med sølv i Trønderkross. Kanskje ble det en KOM også? 

Team Joker-rytter Oskar Svendsen, tar en pause fra sykkelsatsingen neste år, men det hindret ham ikke fra å ta den siste plassen på pallen. Det til tross for kraftig teknisk trøbbel både før og under rittet. 

- Dette var et veldig morsomt ritt å være med på! Sosialt og hyggelig ritt og et meget godt initiativ. For min egen del skulle jeg gjerne hatt utstyret litt mer på stell, men ellers kjørte jeg et godkjent løp. Jeg hadde nok ikke tatt Kippernes uansett, men skulle ikke vært alt for langt bak med ideelt oppsett. Alt i alt en topp dag! 

Her må vi legge til at Oskar først punkterte før start. Heldigvis fikk han lånt et bakhjul, men han mistet også fordekket underveis i rittet! 

_ALP0107
_ALP0107

UHELDIG: Oskar Svendsen ble nr. tre til tross for mekanisk trøbbel. 

Det var ikke bare de tre på pallen som leverte sterke prestasjoner, vi så ikke et eneste ansikt som ikke ga alt underveis! Av rytterne på terrengsykler var Erik Sæter den sterkeste, han har allerede lovet å stille med sykkelkross neste år, så her kan ingen ligge på latsiden. Av de to jentene på start var det norgesmester på landeveien, Ingrid Lorvik, som var den sterkeste, vi håper på flere jenter neste år. 

Resultater

Menn sykkelkross

1. Henrik H. Kippernes

2. Rasmus Strand

3. Oskar Svendsen

Menn terrengsykkel

1. Erik Sæter

Kvinner

1. Ingrid Lorvik

2. Michelle M. Kristiansen 

Komplette resultater og bildegalleri kommer forhåpentligvis i løpet av morgendagen. 

Tok du bilder eller kjenner noen som gjorde det, eller filmet du med gopro underveis? Vi tar gjerne imot materiale på peter@landevei.no
Det samme gjelder om du har tilbakemeldinger fra årets ritt, med ris og ros mtp. neste år! 

Publisert 25. oktober 2014 kl 19.48
Sist oppdatert 25. oktober 2014 kl 19.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen