/ Sykler

KRISTOFFS ANDRE

Alexander Kristoff noterte seg for sin andre seier på tre dager.

Sist oppdatert 11. februar 2015 kl 15.13
ØRKENKONGE: Alexander Kristoff noterte seg for sin andre etappeseier av fire mulige i dag. Foto: Team Katusha.
ØRKENKONGE: Alexander Kristoff noterte seg for sin andre etappeseier av fire mulige i dag. Foto: Team Katusha.

Alexander Kristoff har startet sesongen med et brak, og i ørkenrittet Qatar rundt noterte han seg akkurat for sin andre seier på tre dager.

Dagens brudd ble hentet inn halvannen mil før mål, og da Tinkoff-Saxo satte seg i front var det liten tvil om at det skulle gå mot massespurt. Peter Sagan fikk likevel ikke full glede av spurttoget sitt, det satte nordmannen en effektiv stopper for.

LOVER GODT FOR KLASSIKERNE

Brostein, sidevind og kun en liten seleksjon ryttere til mål er kjennetegn på de store vårklassikerne. Akkurat i dag spilte vinden en sentral rolle, faktisk såpass at dagens etappe ble fremskyndet på grunn av vinden.

Ørkenrittene er rittene der klassikerspesialistene gjerne starter sesongen, og de som er toneangivende her presterer ofte godt i Belgia og Nederland.

Kristoffs to etappeseiere er mer enn et godt resultat, han seiler nå opp som en av de største favorittene til vårklassikerne. Den første etappen han vant kom fra en utbrytergruppe som holdt hele veien inn til mål. Dagens seier var en ren spurt, og Kristoff har således vist at han har et langt bredere register å spille på enn eksempelvis de mer rendyrkede spurterne.

Klassikersesongen starter i Belgia med Omloop Het Nieuwsblad, 28. februar.

Resultater:

Publisert 11. februar 2015 kl 15.13
Sist oppdatert 11. februar 2015 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen