/ Sykler

KJÆRE VIKING-BLOGGEN

I sommer skal jeg sykle Viking Tour, etapperitt over sju seige dager over fjell og ned fjord i Norges storslåtte natur fra 18. til 24. juli. Den opplevelsen skal jeg dele med dere.

Sist oppdatert 27. juni 2015 kl 04.00
Viking Tour 2013 var et eventyr med sol hver dag. Hvordan blir Viking Tour 2015? Foto: Kent Murdoch
Viking Tour 2013 var et eventyr med sol hver dag. Hvordan blir Viking Tour 2015? Foto: Kent Murdoch

Gardermoen, Amsterdam og Seattle USA: 25. juni 2015

Termometeret på bilen viste 5 små varmegrader og duskregn på morgenkvisten dagen etter Sankt Hans. Jeg er på vei fra Rendalen og Norge og en ganske råtten vår, i hvert fall kald, våt og vindfull.

I håndbagasjen ligger fire korte sykkelshortser, sykkelsko og et 130mm sete på en karbonpinne. Hvorfor på pinne? Fordi den overnevnte våren (den kaldeste og våteste på 56 år i følge lokalavisa) i stor grad har bestått av svette rulleøkter. Derfor har skruen som fester setet på setepinnen rustet så grundig fast at jeg ikke greide å få den løs selv etter flere timers bad i rustfjerner. Altså er pinnen med på reisen. Jeg skal til USAs vestkyst for å ni-samle sykkelmil og suge til meg lukten av varm asfalt i 2.5 uke.

Det er nå grunnlaget skal legges for sju seige dager over fjell og ned fjord i Norges storslåtte natur. Og det begynner å haste med å få inn noen langturer: Sju dager, røfflig 770km, pluss-minus 15.000 høydemeter. Start og mål på Geilo. Jo takk. Det skal skåles i melkesyre. 

Og forventningene? Jeg kjenner på dem hver dag, selv om det fortsatt er uker igjen til start. Hvem kommer? Hva slags folk er de?  

Jeg håper det ikke blir regn. I hvert fall ikke mye regn. Jeg kjørte Viking Tour i 2013. Da var det strålende sol og 20-25 varmegrader hver dag. Var det århundrets tur? Distansen er allerede drøy nok for meg, Blir det vått, rått og kaldt, kan det bli et mareritt. Å sove seks netter i gymsal med 150 syklister fra inn- og utland er en opplevelse i seg sjøl, om vi ikke også skal prøve å tørke søkkvåte klær og utstyr i det samme lokalet.

Saken fortsetter under

Valhalla Luster 1400x Scheve
Valhalla i Luster 2013. Blir det regn, kan det bli ekstra spennende i Valhall. Foto: Ingeborg Scheve

Valhalla i Luster 2013. Blir det regn, kan det bli ekstra spennende i Valhall. Foto: Ingeborg Scheve

Følg bloggen utover sommeren. Den blir oppdatert løpende, og daglig under Viking Tour fra 18.-25.juli.

SLIK BLIR VIKING TOUR 2015
Lørdag 18 juli: Kort, uhøytidelig fellesstart på Geilo. Først bratt, så flat og teknisk til en splitter ny bakkeavslutning.

Søndag 19. juli: Lang fellesstart over tre fjell. Første fjell er nytt og en sosial transport-etappe uten tidtaking. Lang flat spurt på høyfjellet.

Mandag 20. juli: "Hviledag." Bratt fellesstart + jakstart.

Tirsdag 21. juli: 2400 høydemeter. Fellesstart med bakkeavslutning. Lett transport-etappe til individuell tempo.Tre ganger over tregrensa og mye flott sykling i fjordkanten.

Onsdag 22. juli: Transport-etappe og ferge over Sognefjorden. Fellesstart over Vikafjell, Stalheimskleivene (kun racing klassen), Voss, Skjervet og Espelandsklatringa til Ulvik.

Torsdag 23. juli: "Hviledag" Rett opp.

Fredag 24 juli: Fellesstart Ulvik- Geilo. Hardangerbrua, Måbødalen, Hardangervidda.

Mer om Viking Tour 

Bike Valhalla 1400x924
Sykkelparkering i Lærdalsøyri under Viking Tour 2013. Foto: Ingeborg Scheve

Sykkelparkering i Lærdalsøyri under Viking Tour 2013. Foto: Ingeborg Scheve

Publisert 27. juni 2015 kl 04.00
Sist oppdatert 27. juni 2015 kl 04.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen