/ Sykler

– JEG ER MER SULTEN

Vegard Stake Laengen vil ha etappeseier fra Giro d’Italia før han reiser hjem til Norge.

Sist oppdatert 23. mai 2016 kl 12.57
SULTEN: Vegard Stake Laengen er ikke helt fornøyd med prestasjonene han har levert så langt i Giro d’Italia. Foto: IAM Cycling.
SULTEN: Vegard Stake Laengen er ikke helt fornøyd med prestasjonene han har levert så langt i Giro d’Italia. Foto: IAM Cycling.

Etter to harde uker med mange tøffe etapper på rad, fremstår dagens hviledag i Brixen som et etterlengtet pusterom for rytterne i Giro d’Italia. En av dem som hviler ekstra godt i dag er Vegard Stake Laengen fra sveitsiske IAM. I intervju med Landevei forteller nordmannen at han har store planer for den siste uken i Corsa Rosa.

Hvordan går det med deg etter kongeetappen i Dolomittene på lørdag?

Det var en hard etappe så klart. Jeg merker det fortsatt i beina, men det er mange andre som også gjør det. Jeg tok det litt roligere på gårsdagens bakketempo. Målet var å spare litt krefter der, og få hentet seg litt inn igjen.

Det er hviledag i dag, men så venter en tøff avsluttende uke på dere ryttere, riktig?

Ja, det er en spennende og ikke minst hard uke som venter. Enkelte av etappene er dog ikke fullt så harde på papiret, og da prøver jeg å komme meg i brudd. Så det er nye muligheter som venter i den siste uken.

LES OGSÅ: FANTASTISK DAG I DOLOMITTENE

Tror du at sjansene dine på å komme i brudd vil øke i uke tre, nå når rytterne begynner å bli godt slitne alle sammen?

Jeg har lagt merke til at det å komme seg i brudd ikke er så veldig vanskelig i årets Giro d’Italia. Det er heller etappeprofilene som bestemmer om jeg havner i brudd eller ikke. Jeg føler nemlig at det enten er spurt- eller klatreetapper i Giroen i år, og ingen av delene passer meg noe særlig bra. Men jeg skal gjøre det beste ut av det, og prøver også å angripe i neste uke.

Du har virkelig vist deg frem i årets Giro d’Italia, spesielt på tempoetappen til Chianti der du fikk en tredje plass. Hvilken verdi hadde nettopp denne tredje plassen for deg, og ikke minst også for laget ditt IAM?

Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg presterte på tempoetappen. Den tredje plassen der var over all forventing. Samtidig gjorde den gode plasseringen på tempoen at jeg ble mer sulten på å kjempe om en etappeseier. For laget var tredje plassen positivt med tanke på at alle kunne senke skuldrene litt, og ikke måtte føle så mye på presset.

Du syklet i øverste divisjon for to år siden, men etter at Bretagne-Seche-laget ble nedlagt, så var du nødt til å bytte til det norske kontinentallaget Team Joker. Nå virker det som om du er sterkere enn noensinne. Føler du at fjoråret hos Team Joker på mange måter var mer et skritt frem enn et skritt tilbake?

Jeg har absolutt blitt sterkere i Team Joker, men jeg føler at jeg egentlig har blitt sterkere for hvert år i karrieren. Det som riktignok skjedde i Joker i fjor, var at jeg måtte bli litt mer bevisst på hva som funker for meg med tanke på trening og være litt smart. Jeg føler at jeg har blitt mer moden, og at jeg nå absolutt hører hjemme i World-touren. Jeg ser frem til å fortsette på det nivået jeg er på nå.

LES OGSÅ: TEAM SKY MED ETTERLENGTET OPPTUR

Men det finnes rykter om at laget ditt IAM sliter med å finne en ny sponsor. Er det fare for at du ikke kan fortsette på øverste nivå, men igjen er nødt til å finne deg et nytt lag når sesongen er slutt?

Det er litt usikkerhet rundt laget akkurat nå, men jeg tror det ordner seg til slutt. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det egentlig, fordi det viktigste for meg er å prestere. Da vil resten falle på plass også.

Vi ser deg stort sett alltid sykle ritt med neseplaster. Kan du fortelle hva som er årsaken for det?

Noen ganger er jeg litt tett i nesa, og da hjelper det å få åpnet luftveiene. Men om jeg bruker neseplaster er litt avhengig av hvordan jeg føler meg når jeg våkner på morgenen. Jeg har ikke brukt neseplaster så mye i Giroen enda, i og med at det er litt varmere klima her nede i Italia.

Publisert 23. mai 2016 kl 12.57
Sist oppdatert 23. mai 2016 kl 12.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen