/ Sykler

INTET PUSTEROM

For rytterne i Tour of Norway venter nok en tøff dag på jobben.

Sist oppdatert 23. mai 2015 kl 13.06
SEIERSVANT: Seiersvante Alexander Kristoff måtte gi fra seg den gule ledertrøya i Tour of Norway i går. Foto: Espen Espevalen.
SEIERSVANT: Seiersvante Alexander Kristoff måtte gi fra seg den gule ledertrøya i Tour of Norway i går. Foto: Espen Espevalen.

Gårsdagens etappe i Tour of Norway ble vunnet av danske Jesper Hansen fra Tinkoff-Saxo, som på imponerende vis mestret den tøffe klatringen opp mot Gaustatoppen og så en like krevende utforkjøring til Rjukan. Hansen sikret seg ikke bare sin første proffseier i karrieren, men kjørte også inn i rittets gule ledertrøye. Best av de norske rytterne var Edvald Boasson Hagen, som kom på 2. plassen, 38 sekunder bak den danske etappevinneren. Flere av de norske kontinentallagsrytterne viste sterke prestasjoner også.

LES OGSÅ: Dansk talent kuppet showet

Dagens etappe fra Rjukan til Geilo over 168 kilometer byr på to første kategori klatringer samt en tøff bakkeavslutning ved målgang i Geilo. Det er fortsatt mange ryttere innen rekkevidden for sammenlagt seieren og den finale helgen i Tour of Norway vil bli preget av en nådeløs kamp til siste sekund.

Dette mener ryttere og offisielle om den avgjørende helgen i Tour of Norway.

Fabian Wegmann (CULT Energy Pro Cycling):

- Tour of Norway er et viktig ritt for vårt lag, og det har vært gøy å være med så langt. På den første etappen kom jeg på 7. plassen, så det var ikke så dårlig. Finalen i dag passer meg veldig bra. Det hadde vært fint med en pallplassering.

Gabriel Rasch (sportsdirektør i Team Sky):

- Jeg tror at dagens etappe blir enda tøffere enn gårsdagens. Vi vil sette litt mer preg på etappen i dag enn i går. Den siste dagen i Hønefoss blir veldig spennende den også. Her kan alt skje. Det kan bli spurt eller det kan bli en mindre gruppe som kommer til mål først. Hvis vi vinner i dag eller i morgen, så er jeg fornøyd.

LES OGSÅ: Viktig etappe

Stefan Schuhmacher (CCC Sprandi Polkowice):

- Det har vært både lange og hektiske dager med mye vind så langt. Men jeg like det kalde været. Helgens etapper passer meg ganske bra, spesielt avslutningen i Geilo i dag. Det er veldig mange publikummere langs med løypa og det er fantastisk å se begeistringen for sykkelritt i Norge.

Stian Remme (sportsdirektør i Team Sparebanken Sør):

- Vi er fornøyd med at vi har klatretrøya i laget. Avslutningen til mål i dag kan skille litt. Jeg som sportsdirektør kommer til å være fornøyd, hvis vi klarer å støtte Vegard Robinson Bugge, slik at han kan være med å kjempe om klatretrøya helt til slutt. Når det gjelder Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad og Kristian Aasvold, så er det gøy hvis de igjen klarer å vise seg litt frem.

Linus Gerdemann (CULT Energy Pro Cycling):

- Jeg er ikke etthundre prosent i form, men jeg er motivert til å vise meg frem. De to stigninger i dag passer meg egentlig ganske bra, så vi får se hvordan beina kjennes. En etappeseier hadde vært fint.

Publisert 23. mai 2015 kl 13.06
Sist oppdatert 23. mai 2015 kl 13.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen