/ Sykler

IAN STANNARD HERJET I OMLOOP

Sky-rytteren parkerte tre Ettixx-Quickstep-ryttere i finalen!

Sist oppdatert 28. februar 2015 kl 16.56
ÅRETS PRESTASJON? Ian Stannard utmanøvrerte tre av Ettix-Quicksteps sterkeste klassikerryttere på egenhånd. Foto: Cor Vos.
ÅRETS PRESTASJON? Ian Stannard utmanøvrerte tre av Ettix-Quicksteps sterkeste klassikerryttere på egenhånd. Foto: Cor Vos.

Været var kaldt og vinden var sterk. Brosteinsbakkene nådeløse og de smale veien like kaotiske.

Alt var som det skulle da Ian Stannard fra Team Sky avgjorde årets første klassikerritt, Omloop Het Nieuwsblad. Finalen var ytterst dramatisk for tv-titterne og mildest talt pinlig for Belgias beste klassikerlag.

For da rytterne skulle inn i Molenberg, en av de siste kjente bakkene, ble Ian Stannard fra Sky sitte igjen alene sammen med tre ryttere fra Ettixx-Quickstep. Og det var ingen av de ukjente gutta han satt med.

Kvartetten besto av Tom Boonen, Stijn Vandenbergh og Niki Terpstra i tillegg til ham selv.

I en slik situasjon skal det ikke være mulig å tape, men fjorårsvinneren holdt hodet ekstremt kaldt. Han nektet å dra en meter, og med ryttere som Sep Vanmarcke og Greg van Avermaet jagende bak, var Quickstep nødt til å gjøre grovjobben selv.

Likevel, med tre ryttere burde det være mulig å slå én. Men da Boonen angrep med fem kilometer igjen til mål var det tydelig at Stannards trå kanskje ikke var så tynn likevel.

Boonens angrep ble umiddelbart hentet inn, og Stannard gikk kontra. Vandenbergh forsvant i angrepet, Boonen likeså.

Stannard benyttet denenesjansen han hadde til fulle.

Med 200 meter igjen til mål var det dermed bare Niki Terpstra og Ian Stannard igjen. Sistnevnte mer uthvilt og i tillegg en langt bedre spurter.

Belgia holdt pusten da de skjønte det umulige kom til å skje. Deres tre beste klassikerryttere ble utmanøvrert av en brite.

Ian Stannard tok årets første klassikerskalp, på et vis ryttere ellers bare kan drømme om.

PINLIG: Niki Terpstra var en del av tetkvartetten. Kjøringen til Etixx-Quickstep kan best beskrives som pinlig. Foto: Cor Vos.

Publisert 28. februar 2015 kl 16.56
Sist oppdatert 28. februar 2015 kl 16.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen