/ Sykler

HER KROSSES DET TIL HELGEN

På lørdag går lavterskelrittet Superpokal Torshovdalen i gang.

Sist oppdatert 24. oktober 2014 kl 08.58
GLEDER SEG: Fra venstre: Kristian Oftedal, Thomas Larsen Røed og Jonas Strømberg inviterer både deltagere og tilskuere til Superpokal Torshovdalen.
GLEDER SEG: Fra venstre: Kristian Oftedal, Thomas Larsen Røed og Jonas Strømberg inviterer både deltagere og tilskuere til Superpokal Torshovdalen.

Det er pissregn, fem grader og gresset i Oslos parker klarer ikke ta unna alt vannet.

På en av gangveiene i Torshovdalen står Jonas Strømberg, Thomas Larsen Røed og Kristian Oftedal og dirrer på hver sin sykkelkross. De skal stikke løypa som skal brukes til helgen.

På lørdag går årets første Superpokal av stabelen i Torshovdalen.

Les også: Dette er Superpokal

I fjor arrangerte krossentusiastene fra FTT Superprestige Voldsløkka. Lavterskelarrangementet ble lovprist av blant annet Sky-proffen Lars Petter Nordhaug, og det ene arrangementet blir i år til to.

På lørdag klokken 12.30 er det oppmøte og innskriving for de 50 deltagerne, og klokken 13.30 går startskuddet for det første krossrittet i 2014 som arrangeres midt i byen.

– Det er maks 50 deltagere, og det er helt fullt. Vi har faktisk åtte stykker som står på venteliste, dette blir det nye birken, spøker Thomas Larsen Røed.

Ønsker du å diskutere sykkelkross? Gjør det gratis på vårt diskusjonsforum

Interessen er stor, og spennet i nivået på deltagerne likeså.

– Det kommer alt fra han som leder norgescupen, til han som er født i 1970 og må ha engangslisens. Norgescuplederen i junior, Håkon Lunder Aalrust kommer også, sammen med blant annet Carl Fredrik Hagen.

KLATREMUS: Carl Fredrik Hagen er en råsterk klatrer, men fikk stryk sist han forsøkte seg på kross. Foto: Martin Hoff. 

ENDA FLERE KROSSRITT

Frem til denne helgen har det vært arrangert fire norgescupritt på Østlandet, i tillegg til de faste onsdagstreningene på Sandvika sykkelkrossarena, kalt Bærumskross.

Bare ordet Norgescup kan skremme mange, og Larsen Røed tror det er helt nødvendig med flere ritt.

– Det er bra at vi har flere ritt, de trenger ikke nødvendigvis være kulere heller. Det er mange som ikke stiller i norgescupen som er med her. Det er litt tryggere, det er nært, og de har gjerne pratet med noen som deltok i fjor. Også er det billigere, 50 kroner for å delta er jo ingenting, sier han.

– Jeg tror det hjelper veldig at det er lokalt. Du trenger ikke bil, og du trenger heller ikke reise noe sted. Det er kult å ha det så nært byen som her og på Voldsløkka, legger Jonas Strømberg til.

Planleggingen startet i august, og den siste av tre godkjennelser fra det offentlige kom akkurat inn tidligere i uken. Det betyr at den nederste delen av Torshovparken et par timer på lørdag er forbeholdt menn og kvinner i trange klær med en forkjærlighet for gjørme.

Det tar både tid og krefter å arrangere krossritt. Larsen Røed er fornøyd med størrelsen på rittet så lenge deltagerne er fornøyd.

– I fjor var det mange som sa rittet på Voldsløkka var det kuleste arrangementet. Klarer vi å holde det på samme nivå i år skal vi være fornøyde, sier han.

BRA VÆR: Under fjorårets Superprestige på Fornebu var det bra vær. På lørdag blir det vått. 

TRANG FØDSEL

Sykkelkross har fått en skikkelig boom i år. På søndag deltok 130 syklister på Bærumskross, og de tre andre norgescuprittene har også hatt nærmere hundre deltagere.

Initiativtagere fra de ulike klubbene har endelig fått moment og betaling for arrangementet, men det har ikke alltid vært slik.

– Første gang vi arrangerte sykkelkrossritt for fire år siden var vi fire til start og bare to som kom til mål. To av deltagerne hadde racere, og det var bare vinneren som ikke punkterte, forteller Kristian Oftedal fra Vestre Aker Velo.

To nye år gikk med bare et titalls deltagere. Superprestige Fornebu i fjor slo an, og en måned senere ble det braksuksess med Superprestige på Voldsløkka.
Superprestige er navnet på den nest største krosserien for proffene. I år har de levert tilbake navnet, og lar den nye serietittelen Superpokal tale for seg.

Vinner du Superpokal sammenlagt stikker du av med en bøtte som er 71cm høy. 

GJEV: Pokalene for å vinne er vesentlig høyere enn terskelen for å delta. Foto: Thomas Larsen Røed. 

Publisert 23. oktober 2014 kl 19.57
Sist oppdatert 24. oktober 2014 kl 08.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen