/ Sykler

HEINE PÅ 16. PLASS I TYSKLAND

OL-klare Vita Heine beste norske i Thüringer Rundfahrt.

Sist oppdatert 27. juli 2016 kl 23.44
 THÜRINGER RUNDFAHRT: Det norske landslaget besto av Rosa Borøchstein Sørlie, Cecilie Gotaas Johnsen, Vita Heine (beste norske på 16.plass sammenlagt), Ingrid Lorvik, Ingrid Moe og Miriam Bjørnsrud. Foto: Privat
THÜRINGER RUNDFAHRT: Det norske landslaget besto av Rosa Borøchstein Sørlie, Cecilie Gotaas Johnsen, Vita Heine (beste norske på 16.plass sammenlagt), Ingrid Lorvik, Ingrid Moe og Miriam Bjørnsrud. Foto: Privat

Vita Heine, som er tatt ut til fellesstarten i OL søndag 7. august, ble nummer 16 sammenlagt i det sju dager lange etapperittet Thüringen Rundfahrt. Landslagsleder Carl Erik Pedersen er godt fornøyd med prestasjonen til den OL-klare jenta fra Bergen.

– Jeg synes det var en solid gjennomføring av Vita, og en fin bekreftelse på at hun er i rute til OL-fellesstarten. Hun imponerte spesielt på dronningetappen, der hun satt med i en mindre gruppe på 6-7 ryttere over den tøffeste stigningen. Hun viste også styrke på tredje etappe der hun var i brudd underveis og ble kåret til etappens mest offensive rytter, sier Pedersen om rittet som ble avsluttet forrige torsdag.

På søndagens La Course by Tour de France ble Heine nummer 46 i et ritt preget av velt og punkteringer på Champs Elysées.
Les mer: HOSKINS VANT LA COURSE 

Underveis i Thüringen Rundfahrt fikk Heine også god hjelp fra sine norske lagvenninner, og Pedersen er  spesielt imponert over Katrine Aalerud, som kjørte for Heine.

– Katrine Aalerud har tatt en nytt steg etter sin landslagsdebut i Luxembourg, og gjorde en god jobb for Vita underveis i rittet. Uten å ha fokus på det, endte hun også opp som nummer tre sammenlagt i ungdomskonkurransen, sier Pedersen.

Italienske Elena Cecchini vant Thüringer Rundfahrt sammenlagt. Fullstendige resultater 

STERK DEBUT AV MOE
Ingrid Moe debuterte i landslagssammenheng på etapperittet i Tyskland, og leverte på flere plan.

– Ingrid Moe gjorde en god figur. Hun utmerket seg med god feltkjøring og fikk gjort en god jobb for Vita så lenge kreftene holdt, sier Pedersen.

Les også: FIRE NORSKE JENTER TIL ASSEN 

BJØRNSRUD, LORVIK OG JOHNSEN VELTET
– Vi hadde dessverre en del uhell og velt på de norske. Miriam Bjørnsrud krasjet stygt på tredje etappe og måtte bryte rittet. Ingrid Lorvik og Cecilie Gotaas Johnsen var også involvert i velt underveis, og ingen av disse klarte å få ut sitt fulle potensiale i dette rittet, sier Pedersen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.  

Publisert 27. juli 2016 kl 23.44
Sist oppdatert 27. juli 2016 kl 23.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen