/ Sykler

GRAN CANARIAS FINESTE VEI STENGES

Nå blir det nærmest umulig å sykle den klassiske turen «øya rundt».

Sist oppdatert 16. november 2016 kl 13.14
SLUTT: Nå kan verken biler eller sykler ferdes på Gran Canarias fantastiske vestkyst.
SLUTT: Nå kan verken biler eller sykler ferdes på Gran Canarias fantastiske vestkyst.

Veistrekningen fra Los Caserones til Agaete på nordvest-siden av Gran Canaria er øyas absolutt mest spektakulære, der den slynger seg i samme takt som det vulkanske landskapet. Selv om den er beinhard å sykle til fra populære destinasjoner lenger syd på øyen, er den et viktig innslag til den klassiske turen «øya rundt».

LES OGSÅ: Pyreneene på tvers: En drømmereise

Turen har alt en landeveissyklist drømmer om: Lange, sugende bakker, spektakulær natur, vidsyn og ikke minst hundrevis av serpentinsvinger. Den går norske vestlandsveier en høy gang, muligheten for å kjøre av veien er både flere og med større konsekvenser.

LES OGSÅ: Hva med å prøve denne fantastiske rundturen i Alpene?

Veien har heller ingen hyggelig statistikk, hele 66 mennesker har mistet livet her gjennom 77 år, både som følge av ras og utforkjøringer.

Men nå er det slutt, veistrekningen er som så mange ganger tidligere stengt av et stort ras. Det er spanske veimyndigheter vant med, men nå stenger de veien for godt. Dette raset har tatt med seg en enorm del av veien, i tillegg til at alle former for rassikring ble revet løs. Vissheten om at det bare er spørsmål om tid før et nytt ras kommer gjør det også enkelt å erklære veien for død.

KLATRELAND: Det er veier som dette, her fra stigningen Mogan-Ayacata, som gjør Gran Canaria populær. Foto: Henrik Alpers. 

Det er den svenske Canarijournalen som først meldte om nyheten til det skandinaviske publikum selv om frykten for realiteten har vært delt på vårt diskusjonsforum lenge. 

En ny vei med mange tuneller er allerede i gang, og det betyr at om du ennå ikke har syklet øya rundt kommer du neppe til å gjøre det heller. Vi har ikke greid å finne ut av om det vil være tillatt å sykle på den nye veien, men om så er blir det neppe en særlig trivelig opplevelse.

KAN KJØRE DØDENS DAL

Ønsker du fortsatt å kjøre øya rundt, må du når du kommer til San Nicolas gjennom deler av fryktede «dødens dal», som legger turen lenger inn mot midten av øya. Du må sykle veien med navnet GC210, før du like etter Ventavienes tar til venstre mot La Rosetas, på GC217. Dette er en liten by like nord for Agaete. Følelsen av å kjøre rundt øya blir neppe den samme.

Den gamle øya rundt var fortsatt hard, men nå blir det snakk om et prosjekt mer egnet for Martin Hoff enn vanlig dødelige.

Dette innebærer at mange norske syklister går en tøff treningsvinter i møte, selv om de måtte befinne seg på Gran Canaria.

Mens Mallorca er den ultimate sykkeløya om våren, valfarter norske syklister til Gran Canaria i perioden november- mars. Gran Canaria har et langt mer stabilt klima vinterstid, i tillegg til høyere temperaturer og lengre dager.

FARLIG: Fortvil ikke, Gran Canaria er fortsatt full av spennende svinger. 

Publisert 16. november 2016 kl 13.14
Sist oppdatert 16. november 2016 kl 13.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen