GOD START PÅ TORTOUREN

Team Landevei på 2. plass i lagkonkurransen etter prologen.

Sist oppdatert 12. februar 2016 kl 18.55
I DE DYPE SKOGER: Prologen til Tortour gikk delvis på smale stier i dype skoger, helt uten røtter. Prima! Foto: Sportograf.
I DE DYPE SKOGER: Prologen til Tortour gikk delvis på smale stier i dype skoger, helt uten røtter. Prima! Foto: Sportograf.

I helgen går historiens første etapperitt på sykkelkross av stabelen, under navnet Tortour Cyclocross.

LES OGSÅ: Dette er Tortour Cyclocross

Det er den sveitsiske kantonen Schaffhausen som er vertskap for rittet, som foregår over tre dager. Dagens dont besto av en litt over 20 km lang prolog, som gikk både gjennom hektiske bygater og sentraleuropeisk løvskog.

LYTT TIL: Radio Landevei tar farvel med en legende

Landevei stiller selvsagt med et tomannslag til begivenheten, og det er redaktøren som har fått med seg klubbkamerat og krossentusiast Bjørnar Volden på laget.
Deltagerlisten består av 60 prosent sveitsere. Det er også en god del tyskere til start, flere dansker, briter og østerrikere. Tross en sjokkartet start på helgen ligger nå Team Landevei på andreplass.

Dette er Bjørnar kjempefornøyd med.

– Det synes jeg er en kjempebra start på rittet, eller tortouren. Dette betyr at vi skal kontrollere de som ligger på førsteplass, og komme oss foran dem. Det vi må ha fokus på i morgen er å sitte med opp begge de lange bakkene i morgen, og håpe at det ikke blir noe teknisk. Jeg tror vi har kjørestyrken som trengs, resten sitter i hodet, forteller Bjørnar.

KALDSTART: Norske vinterben fikk fartssjokk da Tortour startet i dag. Resultatet var heldigvis ok! Foto: Arrangøren.

Morgendagens etappe er nesten ti mil lang, og inneholder ca 2000 høydemeter. Hele dagen skal det sykles i tett løvskog, på grusveier, over jorder og gjennom små middelalderbyer.

LES OGSÅ: Slik trener kapteinen i Holmenkollen CK

Trolig kommer også rittets navn til sin rett, det er meldt ca fem grader og regn i Schaffhausen, men trolig er det godt med snø på løypens høyeste punkt som er 950 meter over havet.

– Jeg er ikke redd. Jeg har god erfaring med snø, det er fordelen med å sykle i Norge på vinterstid. Vi har godt med tøy, så det skal ikke bli noe problem, spår Bjørnar om morgendagen.

Følg oss på facebook og instagram for jevnlige oppdateringer fra Tortour Cyclocross!

Publisert 12. februar 2016 kl 18.55
Sist oppdatert 12. februar 2016 kl 18.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen