/ VM

Fransk jubel i Richmond

Franskmennene gjorde som nordmennene i fjorårets VM og tok både gull og bronse.

Sist oppdatert 25. september 2015 kl 22.58
OVERBEVISTE: Kevin Ledanois var råsterk og ble til slutt kronet som U23-verdensmester. Foto: Cor Vos
OVERBEVISTE: Kevin Ledanois var råsterk og ble til slutt kronet som U23-verdensmester. Foto: Cor Vos

Seks norske gutter stod på startstreken i Richmond, klare for U23-fellestarten i sykkel-VM. Ti runder på 16,2 km i og rundt unversitetsbyen Richmond ventet de 171 rytterene som stilte til start.
 
Løypeprofilen har i lang tid hauset opp de rene spurterne som favoritter, men tre små kneiker mot slutten av runden gjorde ritt mer åpent for angrep. Og det skulle etterhvert vise seg at rittet ble mye hardere enn antatt på forhånd. 
   
Daniel Hoelgaard var på forhånd det store norske håpet. Med et svært sterkt seksmanns-lag på startstreken hadde det norske laget derimot flere kort å spille på underveis og det norske laget var på sett på som et av forhåndsfavorittene til seiren .

Rittet ble et gradvis utskillingsløp og farten var stort sett høy hele dagen. Flere ryttere forsøkte å angripe underveis, men det hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne, og ingen ryttere kom skikkelig avgårde.
 
Inn på siste runden var 171 ryttere blitt til 60. Inn mot de små bakkene på sisterunden var det smått kaotisk med flere velt. Inn i bakkene ble farten skrudd opp ytterligere og flere ryttere forsøkte å komme avgårde.
 
Nordmennene fikk store problemer og klarte ikke å følge med teten da farten ble skrudd opp. Franske Kevin Ledanois utnyttet terrenget og angrep med få kilometer igjen til mål. Franskmannen var råsterk og et uorganisert og splittet felt bak han klarte aldri å hente han inn igjen.
 
Simone Consonni fra Itala gjorde et tappert forsøk på å hente inn Ledanois på oppløpet, men klarte aldri å passere franskmannen. Anthony Turgis, også fra Frankrike, tok tredjeplassen.
 
Truls Engen Korsæth ble beste nordmann på en skuffende 39. plass.
  
Resultater U23 VM, Fellestart
1. Kevin Ledanois - Frankrike
2. Simone Consonni - Italia
3. Anthony Turgis - Frankrike
4. Gianni Moscon - Italia
5. Alexander Kamp - ColoQuick
6. Fabian Leinhard - Sveits
7. Michal Schlegel - Tsjekkia
8. Lucas Manuel Gaday - Argentina
9. Adam de Vos - Canada
10. Lennard Kämna - Tyskland

Publisert 25. september 2015 kl 22.58
Sist oppdatert 25. september 2015 kl 22.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen