/ Sykler

FØRSTE STIKK TIL VALVERDE

Alejandro Valverde var både hjelperytter og seierherre på dagens etappe!

Sist oppdatert 28. august 2014 kl 18.20
ALTMULIGMANN: Alejandro Valverde imponerte med meget sterk kjøring på dagens etappe. Her fra en annen seier tidligere i år. Foto: Cor Vos.
ALTMULIGMANN: Alejandro Valverde imponerte med meget sterk kjøring på dagens etappe. Her fra en annen seier tidligere i år. Foto: Cor Vos.

For første gang under årets Vuelta skulle vi få en virkelig indikasjon på styrkeforholdet mellom de store favorittene, dagens avslutning var nemlig fire kilometer med solide ti prosent gjennomsnittlig stigning.

Ryktene om formen til Contador, Froome, Rodriguez og resten av gjengen, har vært mange, men i dag fikk vi et godt bilde av hvor landet ligger. 

Gårsdagens mest offensive rytter Pim Ligthart fornektet seg ikke, og var i bruddet i dag igjen, sammen med bæreren av klatretrøyen, Luis Mas Bonet. Duoen hadde lenge en meget solid luke, men på de siste milene ble det klart at rytterne i feltet ville gjøre opp om etappeseieren opp La Zubia.

Alberto Losada satte et jevnt tempo oppover den siste bakken, og med tre kilometer igjen var Ligthart hentet inn etter sin siste krampetrekning for dagen.

Deretter overtok Alejandro Valverde stafettpinnen og la seg i front av det gjenværende feltet, tilsynelatende i en rolle som hjelperytter for lagkamerat og Giro-vinner Nairo Quintana. Spanjolen holdt farten jevnt høy i favorittgruppen, mens utfordrerne ble satt av én etter en opp den knallharde målbakken.

Joaquim Rodriguez var den eneste som orket å utfordrere Valverdes tempo, da han gikk til med et saftig støt 600 meter før mål. "Puritos" rykk var nok til å riste av Nairo Quintana, til manges store overraskelse, men Valverde var slettes ikke ferdig for dagen.

Uten problemer tok han hjulet til Katusha-rytteren, før han på de siste meterne ga Alberto Contador og Chris Froome nådestødet. Med etappeseier kjørte Valverde seg tilbake i ledertrøyen, som han mistet på tredje etappe. Vi hadde gitt mye for å være flue på veggen i Movistar-bussen under dagens evalueringsmøte, vil laget nå kjøre for Valverde, eller holde seg til sin opprinnelige plan med Quintana?

Svaret får vi på de kommende etappene!

Resultater

Etappe topp 10

1 Alejandro Valverde 
2 Chris Froome 
3 Alberto Contador 
4 Joaquim Rodriguez +7 
5 Nairo Quintana +13 
6 Fabio Aru +18 
7 Esteban Chaves +24 
8 Daniel Navarro +26 
9 Mikel Nieve+31 
10 Robert Gesink +33

Sammenlagt topp 10

1 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 22:48:08
2 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar Team 0:00:15
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Tinkoff-Saxo 0:00:18
4 Christopher Froome (GBr) Team Sky 0:00:22
5 Jhoan Esteban Chaves Rubio (Col) Orica Greenedge 0:00:41
6 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Team Katusha 0:00:45
7 Robert Gesink (Ned) Belkin Pro Cycling Team 0:00:55
8 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:58
9 Warren Barguil (Fra) Team Giant-Shimano 0:01:02
10 Wilco Kelderman (Ned) Belkin Pro Cycling Team 0:01:06

Publisert 28. august 2014 kl 18.20
Sist oppdatert 28. august 2014 kl 18.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen