/ Sykler

FANTASTISK NORSK SYKKELUKE

OPPSUMMERT: Det har vært en helt fantastisk uke for norsk sykling, hvor resultatene har komt på løpende bånd!

Sist oppdatert 13. april 2015 kl 07.00
FORTSETTER Å VINNE: Alexander Kristoff vinner stadig, men det gror godt under han også! Foto: Cor Vos
FORTSETTER Å VINNE: Alexander Kristoff vinner stadig, men det gror godt under han også! Foto: Cor Vos

TREDJEPLASS I FLANDERN RUNDT
I fjor tok Kristoffer Skjerping tredjeplass i U23-utgaven av Flandern Rundt og nok en gang skulle en nordmann stå på pallen i det prestisjefylte rittet. Rittet ble vunnet av australske Alexander Edmondson, foran Gianni Moscon, men like bak fulgte vår egen Truls Engen Korsæth fra Team Joker og tok med det en meget imponerende tredjeplass.

Lagkamerat fra Team Joker, Anders Skaarseth, sikret Norge to plasser blant de ti beste med sin syvendeplass.

LES OGSÅ: Norsk tredjeplass i Flanderen

NORSK JUNIORTALENT IMPONERTE
Før proffene dunket over brosteinen på veien fra Paris til Roubaix, kjørte juniorene sin versjon av rittet i forkant. Mens de store skal gjennom 253 kilometer med 27 brosteinspartier, kjører juniorene en forkortet utgave på 111 kilometer med 16 partier. På tross av en del velt og punkteringer på de norske utvalgte, tok Tobias Foss en sterk 14. plass.

Tidligere i uken herjet Foss i det franske etapperittet Tour Nivernais Morvan Juniors, hvor han vant to av tre etapper og i tillegg vant alle trøyene! Her har vi mye stort i vente.

EIDSHEIM VANT TO
Filip Eidsheim har kjørt sterkt så langt denne sesongen, med flere gode plasseringer, men har hatt til gode å ta hjem seieren. Bergenske TeamFixIt.no har den siste uken kjørt deler av det marokkanske tidagersrittet Tour du Maroc, som er et UCI 2.2 kategorisert ritt og her ble det fullklaff for Eidsheim.

Det ble rapportert om flere gode prestasjoner fra FixIt-leiren gjennom uken, men det var først på de to siste etappene at kontinentallaget virkelig skulle slå til. På de to siste etappene ble det 2 av 2 for Eidsheim, som tok sølv på NM-fellesstarten i fjor, noe som sikret laget deres første UCI-seiere.

BYSTRØM TOK SIN FØRSTE TRØYE
Til tross hans fantastiske seier i U23-VM i fjor høst, var det nok ikke mange som hadde ventet seg at haugesunderen skulle imponere så mye som han har gjort til nå, i sin første proffsesong. I uken som gikk fortsatte han den bunnsolide kjøringen.

I det franske etapperittet Cycliste de la Sarthe var Katusha-rytteren topp 20 på hver eneste av rittets fem etapper. Det sørget for en 13. plass i sammendraget, noe som resulterte i at han vant ungdomstrøyen og tok dermed sin første sammenlagttrøye som proff.

JOKER STERKE I FRANKRIKE
Team Joker kjørte det franske etapperittet Circuit des Ardennes (2.2), som bestod av fire etapper, hvorav tre fellesstarter og én lagtempo. Kontinentallaget har kjørt solid gjennom hele sesongen og fortsatte den gode kjøringen.

Blant annet var Adrian Aas Stien i brudd på samtlige etapper og laget kjørte kollektivt sterkt. På første etappe ble nevnte Aas Stien nr. 9, mens Odd Christian Eiking fulgte opp med en strålende andreplass på den påfølgende etappen.

Før nestsiste etappe, en 28,6 kilometer lagtempo, lå Eiking som nummer fire sammenlagt, men etter lagtempoen falt han ned til 16. plass. Til tross for en sterk 9. plass på den siste etappen klatret han ikke fra 16. plassen.

HITEC MED ETAPPESEIERE
Det norske, profesjonelle UCI-laget Team Hitec kjørte etapperittet Energiewacht Tour i Nederland og fikk med seg en etappeseier, samt flere topplasseringer fra Kirsten Wild, som syklet på hjemmebane. Wild ble også nummer fem i sammendraget. Beste norske ble Emilie Moberg på 28. plass.

Den andre delen av laget var i Thailand og kjørte The Princess Maha Chackri Sirindhon’s Cup Women’s Tour of Thailand. Her tok Lauren Kitchen en etappeseier og ble nummer to sammenlagt. Cecilie Gotaas Johnsen tok tiendeplass sammenlagt, samt en femteplass på første etappe.

KATUSHA FORTSETTER Å VINNE
Mens brosteinsekspertene avsluttet første del av sin sesong gjorde bakkespesialistene sine siste forberedelser til bakkeklassikerne i Baskerland Rundt. Der fortsatte Team Katusha å imponere og etter Joaquim Rodrigeuz to etappeseiere, samt sammenlagtseier, er det russiske laget oppe i 18 seiere denne sesongen.

TOK SITT ANDRE MONUMENT
Etter forrige ukes historiske Flandern Rundt-seier var det store forventninger til Alexander Kristoff i uken som gikk. I onsdagens Scheldeprijs var Stavangergutten nok en gang storfavoritt og i forkant ble det nærmest tatt for gitt at han skulle ta seieren. I rittets finale gikk en massiv velt langt foran i feltet og mange ble hindret. Kristoff slapp unna og på oppløpet kunne ingen tukte Katusha-rytteren, som overlegent tok sin ellevte seier for sesongen.

Før gårdagens Paris-Roubaix var Kristoff naturlig nok det store midtpunktet og nordmannen ble omtalt som den å slå i den franske brosteinsklassikeren. Rittet ble som alltid dramatisk. På de smale veiene fikk mange smake på både asfalt og brostein. Høydramatisk ble det da rittet skulle passere en jernbaneovergang og bommen gikk ned. Mange ryttere ofret livet, slang seg under eller passerte etter bommen var nede. Kristoff måtte også dukke for bommen og ikke lange tiden etter dundret toget forbi.

Det som var igjen av hovedfeltet krympet og krympet jo lengre inn i finalen man kom, men rittet eksploderte ikke skikkelig før inne på de to siste milene. Da Greg van Avermaet og Yves Lampaert fikk gå rett etter Carrefour l’Abre falt avgjørelsen. Først støtet en råsterk John Degenkolb seg opp, mens Zdenek Stybar, Lars Boom, Jens Keukeleire og Martin Elimger senere kom opp.

Alexander Kristoff var dessverre ikke med de nevnte, og spurtet til slutt inn til en 10. plass. Foran var det ingen som kunne tukte John Degenkolb, som fulgte opp seieren i Milan – San Remo med karrierens andre monumentseier i Paris-Roubaix. Zdenek Stybar tok andreplassen og Greg van Avermaet tredje. Kristoffer Skjerping fullførte ikke rittet.

LES OGSÅ: Tysk seier i Paris-Roubaix

Publisert 13. april 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 13. april 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen