/ Sykler

DRAMA I ØYEREN RUNDT

Thomas Liebe trodde han spurtet om tredjeplass men vant rittet.

Sist oppdatert 16. august 2016 kl 07.12
THOMAS LIEBE fra IF Frøy (til høyre) trodde han spurtet om andre og tredjeplass med blant annet Casper M. Søndberg fra BOC (til venstre) etter at Jostein Nørbech stakk i siste bakke og var i mål 14 sekunder foran femmannsklynga som spurtet om pallen i Øyeren Rundt på søndag. Foto: Ola Morken
THOMAS LIEBE fra IF Frøy (til høyre) trodde han spurtet om andre og tredjeplass med blant annet Casper M. Søndberg fra BOC (til venstre) etter at Jostein Nørbech stakk i siste bakke og var i mål 14 sekunder foran femmannsklynga som spurtet om pallen i Øyeren Rundt på søndag. Foto: Ola Morken

Thomas Liebe fra IF Frøy og Jostein Nørbech fra Aaby CK var likt opp den siste bakken før mål i det 124km lange rittet, men Nørbech satte inn turboen, fikk en luke og var 14 sekunder foran i mål.

Så viste det seg at Nørbech ble diskvalifisert for å ha krysset den gule midtstripa, og plutselig sto Liebe som vinner av mastercuprittet, ett sekund foran Tommy Jensen fra Kjekkas. Jensen var en tidel foran Thor Erik Nordli fra Moss CK i et femveis spurtoppgjør om pallen.

Bjørnar Dyrnes Volden fra BOC, som vant rittet i fjor, endte på fjerdeplass, hårfint foran klubbkompisen Casper Mønsted Søndberg.

Les også: VOLDEN KUPPET ØYEREN RUNDT 

ETTER LÆREBOKA
Totalt sett er Liebe godt fornøyd med egen gjennomføring, selv om seieren kom som en overraskelse.

– Jeg har kjørt rittet en del ganger, og tenkte at om det ikke går et bra brudd rett etter master bilen slapp, så er det ‘’transport’’ til kneikene omtrent midtveis i rittet, sier han.

Og slik ble det. Da feltet kom til den første bakken, satte Liebe opp farten for å dele feltet. Det fungerte bra, og etter Solbergfossen hadde Liebe og hans gruppe kjørt inn det bruddet på fire mann foran.

– Vi fikk etablert en sterk gruppe på omtrent 12 stykker hvor alle klubber med kjørestyrke var på plass, inkludert Kjekkas og BOC, og dermed var jeg relativ sikker på at ingen kommer å ta oss igjen, sier Liebe.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

Gruppa organiserte seg raskt og samarbeidet godt.

– Alle gjorde jobben sin til omtrent to mil før mål, derifra ble det støtting på løpende bånd. Jon Flydal klarte til slutt og komme seg løs alene, men ble kjørt inn igjen i siste bakken. Alt i alt et flott ritt, utrolig bra organisert og gjennomført av SK Rye. Men jeg syns det er synd at ikke den i går overlegene vinneren i vår pulje fikk stå på toppen av pallen, sier Liebe.

Sissel Anita Vien fra Follo SK vant dameklassen i mastercupen, over ti minutter foran neste kvinne i masterfellesstarten.

Les også: MEHL HOLDT HELT INN 

BJERK OG JOHANSEN VANT TURRITTET
I turrittet var det Didrik Kjelland Bjerk fra BOC som vant Øyeren Rundt, mens Ola Jorde og Sindre Bjerkestrand Haugsvær, begge fra IK Hero, gjorde opp om andre og tredjeplass.

Malin Johansen fra SK Rye var raskeste dame i turrittet.

Øyeren Rundt var siste av tre ritt i serien Osloklassikerne. Turrittserien består av Nordmarka Rundt (148km) i mai, Tyrifjorden Rundt (145km) i juni og Øyeren Rundt (124km) i august. Serien ble etablert i forkant av fjorårssesongen av klubbene som eier de respektive rittene. 

Fullstendige resultater alle klasser        

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 16. august 2016 kl 07.12
Sist oppdatert 16. august 2016 kl 07.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen