/ Sykler

– DET ER VELDIG KULT!

FREDAGSPRATEN: Arild Salte i BOC prater ekstremt mye, og får til enda mer.

Sist oppdatert 26. september 2014 kl 09.49
– ER IKKE DET KULT? Arild Salte er en av initiativtagerne til Syklecrosscupen, paraplynavnet på norgescupen i sykkelkross.
– ER IKKE DET KULT? Arild Salte er en av initiativtagerne til Syklecrosscupen, paraplynavnet på norgescupen i sykkelkross.

– Du, det synes jeg er veldig kult!

Akkurat det sier Arild veldig mye. Du kan gjerne komme med et dårlig forslag, en ikke-gjennomførbar idé, eller en fjern drøm. Han ser muligheter i det meste, en egenskap vi gjerne ser hos to typer mennesker.

De som overhodet ikke får til noe, og de som får til masse.

Arild er av den siste typen. Mye av det som har skjedd i sykling i år synes også godt, her er det ikke bare oppbyggingen av en ny styrestruktur vi snakker om.

– La oss ta Tyrifjorden rundt for eksempel. Der hadde vi jo bare en idé, men jeg og en i fra Rye vi satte oss ned og pratet sammen og fant tonen, og så klarte vi å vekke til live et gammelt ritt. Vi hadde 1000 deltagere, det er ingen ritt som har klart å få 1000 stk til å delta allerede etter ett år! sier han entusiastisk.

Tyrifjorden rundt var godt likt av mange. Etter målgang var det mat og drikke, i god europeisk stil. Startnummer på setepinnen, og alt som var kult og unorsk. 

Engasjerte folk prater mye med hendene. Hvordan telefonen til Arild ikke har endt opp i veggen vet jeg ikke, men han er der ennå. 

– Er ikke det kult? fortsetter han.

Arild sitter i dag som leder i BOC, Bærum og Omegn Cycleklub, en av landets største sykkelklubber. Det handler like mye om å sette en begrensning for seg selv, som for hva en ønsker å gjennomføre. Den ulønnede heltidsjobben krever mye.

– Jeg merker at jeg har hatt en misjon her, og det er å få klubben opp å stå. Men man må jo passe seg så en ikke tar tak i for mye. Men er det gøy koster det ikke en kalori, men blir det tungt blir en fort sliten. 

Arild roser alle som har vært med på dugnad. Mange av idéene har blitt til med god hjelp av andre frivillige. Klubben har fått eget spinningrom på Gjønnes, med 30 sykler til fri disposisjon for alle klubbens medlemmer. 

– Du, det er jo ganske kult da! sier han igjen. 

AVSLUTTER MED SYKKELKROSS I 2015. 

Sesongen skulle strengt tatt vært over for Arild nå, men så begynte noen av medlemmene i klubben å sykle kross. Rundt klubbhuset er det nå sykkelkross hver onsdag, og da ville Arild trå til igjen. 

– Sykkelkross er jo jæsklade kult da! 

– Jeg hadde jo tenkt å trappe ned litt på høsten, men så kom cyclocrossen og da tenkte jeg «satan, jeg må jo få dette opp å stå!»

Sammen med tre andre klubber, Grenland, Svelvik og Drammen skapte de Syklecrosscupen

Disse fire klubbene arrangerer nå hvert sitt norgescupritt under en felles paraply. BOC arranger Bærumskross, Drammen arrangerer Ælva Classic, Svelvik arrangerer Alliancecross mens Grenland arrangerer Syklecross Grenland.  

HER MELDER DU DEG PÅ SYKLECROSSCUPEN

De fire arrangementene har felles påmeldingssystem, et identisk rammeverk og lav påmelding.

– Til og med store navn som Giant og Merida ser intitiativet og er fornøyde. Det koster bare 1000 kroner for alle rittene, og da er du jo med på hele cupen. Det er enkelt og greit. Jeg er opptatt av at det skal være en lav terskel for å melde seg på, sier han.

Idéer og muligheter er endeløse. Vi prater om utendørs bane med doserte svinger, bmx-linjer for de minste, sykkelkross, UB-cup, og til og med at det er lov å gjøre noe så unorsk som å ta seg en øl etterpå. Drømmen er å få det til rundt klubbhuset på Bryn.

– Det eneste som kan sette en stopper for dette, er om forstadsbanen skal gå helt til Rykkin, og det finnes det ingen planer for, sier han. 

Forbundet liker idéen. Sist onsdag syklet 25 mann Bærumskross, mens et titalls andre var tilskuere og fotografer. Det skjer mye rundt Arild. 

Så er det bare å håpe at engasjementet fortsetter. 

– Det er fantastisk kjekt så lenge det er opptur! Dette er jo moro, og sånn må det være. Blir det tungt, er det ikke alltid lurt at sånne som meg blir sittende for lenge, sier han. 

ON AIR: Arild Salte med øvrige styremedlemmer og Sigurd Sollien fra P4.

Publisert 26. september 2014 kl 09.49
Sist oppdatert 26. september 2014 kl 09.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen