DEBUTERTE TIL 8.PLASS I EM

Katrine Aalerud var 30 sekunder unna EM-gull i mesterskapsdebut.

Sist oppdatert 15. september 2016 kl 18.18
FORNØYD: Katrine Aalerud kjørte inn til 8. plass på EM-tempoen i Frankrike, og er greit fornøyd med mesterskapsdebuten. Foto: NCF

Katrine Aalerud imponerte på temporittet i U23-klassen, der hun endte på åttendeplass i sitt første mesterskap i landslagsdrakta, 18 sekunder unna pallen.

– Jeg kjørte det jeg hadde og er helt greit fornøyd med 8. plass. Målet på forhånd var topp 10, og det klarte jeg. Jeg kjørte veldig bra i begynnelsen, men fikk det i siste bakken. Jeg hadde nok presset litt for hardt midtveis, sa Aalerud etter rittet.

Hun synes det var spesielt morsomt å få sammenlignet seg mot eliterytterne som syklet samme løype. – Det er morsomt å se hvordan jeg ligger an, for jeg er eliterytter neste år. Jeg må bli enda sterkere, og samtidig må jeg trene mer på tempo. Jeg har nesten ikke trent noe spesifikt på tempo.

Landslagsleder for kvinner, Carl Erik Pedersen, var imponert over innsatsen til Aalerud.

– Jeg synes hun har kjørt veldig bra. Vi hadde ingen plasseringsmål på forhånd, men fokus på god gjennomføring. Katrine er veldig flink og har forberedt seg godt. Hun er nok blant de som har vært flest ganger gjennom løypa, og gjennomførte teknisk veldig bra. Vi ser hun fortsatt mangler litt på kapasitet, men det kommer over tid.

Nå ser Aalerud fram til lørdagens fellesstart.

– Jeg føler meg sterk om dagen, og skal kjøre offensivt slik jeg pleier. Jeg håper på et hardt løp og at jeg skal få til et bra resultat. Løypa skal passe meg perfekt, sier hun.

Topp 3 tempo kvinner U23
1. Anastasia Iakovenko, Russland, 39:38
2. Kseniya Tuhai, Hviterussland, 39:45
3. Lisa Klein, Tyskland, 39:47
--
8. Katrine Aalerud, Norge, 40:05

På guttas U23-tempo ble det 12. plass til Tobias Foss og 18. plass til Bjørnar Vevatne Øverland.

Klart for fellesstart

I morgen er det fellesstart for menn og kvinner junior. Der stiller Norge med to ryttere i kvinneklassen: Susanne Andersen, som ble nummer 16 på sin tempo i går, og Ingvild Gåskjenn.

I herreklassen har Norge seks ryttere til start: Iver Knotten, som tok bronse på gårsdagens tempo, Andreas Leknessund, som ble nummer fem på tempo i går, Sedrik E. Ullebø, Ludvik Aspelund Holstad, Joakim Kjemhus og Håkon Lunder Aalrust. Menn og kvinner U23 kjører sin fellesstart på lørdag. Det gjør også elite kvinner, mens elite menn kjører fellesstart på søndag. Norge har ingen ryttere med i eliteklassene.

Mesterskapet, som arrangeres for første gang i år, skulle egentlig vært arrangert i Nice, men 13. august meldte UCI at årets EM ble flyttet til Plumelec i Bretagne på grunn av terrorfaren.

EM blir TV-sendt i 60 land og antas å treffe 150 millioner seere. 848 ryttere fra 41 nasjoner deltar i mesterskapet.