/ Sykler

DANSK DYNAMITT

Stortalent vant da Holst Enger stjal sekunder i sammendraget.

Sist oppdatert 20. mai 2016 kl 19.44
DANSK DYNAMITT: Mads Pedersen var ursterk på dagens Tour of Norway-etappe. Foto: Cor Vos.
DANSK DYNAMITT: Mads Pedersen var ursterk på dagens Tour of Norway-etappe. Foto: Cor Vos.

Mads Pedersen vant dagens etappe i Tour of Norway etter et imponerende comeback på den siste kilometeren. Den unge dansken ble tilsynelatende parkert av bruddkamerat Luis Mas Bonet med omlag 800 meter igjen, men kjempet seg på heroisk vis tilbake til spanjolens bakhjul. Derfra satte han inn nådestøtet med vel 100 meter igjen, hvilket resulterte i en flott seier for Pedersen og hans tyske lag Stölting Service Group.

Tross sin unge alder har 20-åringen en rekke sterke prestasjoner på sin merittliste, og på dagens etappe viste han altså nok en gang sitt store talent. Avslutningen fra Geilo opp til Havsdalen var nemlig av det knalltøffe slaget, med drøye to kilometer med nesten åtte prosent stigning. 

34 sekunder bak seirende Pedersen var Sondre Holst Enger førstemann fra hovedfeltet til å krysse mållinjen. Nordmannen fikk til slutt en to sekunders luke til sammenlagtleder Peter Weening, samtidig som han med sin tredjeplass fikk med seg fire bonussekunder. Dermed reduserte han nederlenderens forsprang fra 50 til 44 sekunder etter dagens etappe.

Holst Enger var selvsagt dyktig sliten da han ble intervjuet av TV2 rett etter den tøffe finalen, men hortensgutten uttrykte samtidig sin skuffelse over at seieren nok en gang glapp. 

- Jeg har skikkelig syrefest nå, men det var skikkelig kjipt at vi ikke tok igjen de foran. Jeg følte meg bra i den siste bakken, og samarbeidet i laget var bra, så det var dumt vi ikke klarte å hente inn utbryterne. 

Like bak Holst Enger og Weening fulgte ryttere som Sander Armée, Odd Christian Eiking og Edvald Boasson Hagen, på hendolsvis femte, sjette og syvendeplass. Alle med et par sekunders tidstap til nummer en og to i sammendraget. 

I morgen venter nok en tøff dag for rytterne når den velkjente etappen fra Flå til Eggemoen står på programmet. 

Resultater Tour of Norway 3. etappe

Topp 5 etappe

1. Mads Pedersen, Stölting Service Group

2. Luis Mas Bonet, Caja-Rural Seguros RGA +0.03

3. Sondre Holst Enger, Norge + 0.34

4. Pieter Weening, Rompoot Oranje-Peloton +0.36

5. Sander Armée, Lotto-Soudal +0.37

Topp 3 sammenlagt

1. Pieter Weening, Rompoot Oranje-Peloton

2. Sondre Holst Enger, Norge + 0.44

3. Odd Christian Eiking, Norge + 0.50

Publisert 20. mai 2016 kl 19.44
Sist oppdatert 20. mai 2016 kl 19.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen