/ Sykler

BRUK GUMMI!

MANDAGSMAKRO, FASIT: Ikke alle bruker det, men alle burde. Vi snakker selvsagt om dong for ramma.

Sist oppdatert 8. april 2014 kl 09.00
DONG: Slik ser altså gummibeskyttere til rammen ut!
DONG: Slik ser altså gummibeskyttere til rammen ut!

Gårsdagens bilde viste i all sin enkelhet tre små gummiringer som tres utenpå vaiere, slik at vaieren ikke gnisser mot rammen. Ringene tas fra hverandre, og fordeles utover hele vaierens lengde. Det var som vanlig entusiastiske svar i alle retninger. 

Brødreparet Tormod og Olav Ulven fra Valdres siktet høyt, men bommet på tretoppene. Begge to antok at det var bremseklosser til karbon vi så bilde av. De skriver: 

«Denne ukens mandagsmakro tipper jeg er en kloss til karbon bremsebelegg. Etter mange turer ned bakkene i Valdres (som du selv brutalt har opplevd, særlig opp ;-)) går det med mange slike i løpet av en sesong.  Kom gjerne en tur til sommeren, så skal jeg og Frank vise noen heftige "hemmelige" veier, gjennom norges vakreste natur :-). Har blant annet en bakke på rundt 20 %, som med litt gel i blodet har muligheter for ny KOM! Selvfølgelig regner jeg også med at du kan tenke deg en omkamp med skiltspurter, som jeg fikke altfor lett forrige gang!»

«Etter hva jeg kan se er det en bremsekloss det er bilde av i dag. Ut i fra mønster tipper jeg det er av typen shimano, og et til carbonfelg.»

Vi håper brødrene kordinerer sine svar til neste gang, så kan de hvertfall få styrebånd på deling!

Nesten resten av samtlige innsendere har hatt korrekt svar. Peter Lütken, tidligere Shimanoansatt, berømmes nok en gang for skremmende korrekt beskrivelse, mens Erik skal ha for sin freidige bønn om å bli overrasket, sitat: 

«Farge på styretapen? Suprise me. Mvh Erik Gevelt»

HELDIG VINNER

Til slutt måtte vi trekke en heldig vinner, og det var ingen ringere enn Lennart Kyllesø som stakk av med den gjeve premien. Han forteller: 

Hei der, og hallo! 

«Jeg har en formening om at dette er "rammebeskyttere/skramlelyd-stoppere" til å tre på gir- og bremsevaiere, og jeg drister meg til å hevde at det er Jagwires variant. Ebay kaller dem for "Jagwire-Brake-Gear-Cable-O-Ring-Frame-Protectors". Siden redaksjonen nok forlengst er over på hydrauliske bremser og elektrisk giring, har antagelig redaktøren lett lenge og vel i roteskuffen etter disse. Det gjenspeiler seg også i mengden støv og rusk på overflaten. Skulle jeg være den heldige som blir trukket ut av hatten, tar jeg gjerne en slik svart styretape.»

Svart styrebånd er sendt i posten!

Publisert 8. april 2014 kl 09.00
Sist oppdatert 8. april 2014 kl 09.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen