BERGEN SYKKELKROSS #1

Til tross for "borteseier" ble sykkelkross en suksess i Bergen

Sist oppdatert 22. november 2016 kl 07.30
VINNER: Sindre Reidar Hole Mohr kunne juble for seier i den aller første utgaven av Eikåskross. FOTO: NFC Region Vest / Are Iversen
VINNER: Sindre Reidar Hole Mohr kunne juble for seier i den aller første utgaven av Eikåskross. FOTO: NFC Region Vest / Are Iversen

Søndag ble Eikåskross arrangert i Åsane. Rittet, som ble kjørt på eikås motrocrossbane, er det første av to i Bergen Sykkelkross-serien. 

Akkompagnert av klassisk bergensvær sto 80 våte ryttere på startstreken. Både store og små syklister var fordelt utover ulike klasser som tok fatt på løypa bestående av asfalt, grus og gress.

I eliteklassen var det attenåringen Sindre Reidar Hole Mohr fra Stavanger SK som tok seieren. Ifølge vinneren selv var planen å åpne hardt allerede fra start.

– Jeg var usikker hvordan jeg skulle legge opp taktikken, men bestemte meg for å prøve å skaffe en luke på første runden. Etter at jeg fikk noen meters ledelse var det bare til å fortsette å hente sekunder der jeg kunne.

BESTILL ABONNEMENT: FÅ LANDEVEI HJEM I POSTKASSA OG TILGANG TIL ALT INNHOLD DIGITALT

Om selve arrangementet har han bare varme ord, og mener at løypen at hadde en perfekt balanse mellom trøkk og teknikk.

– I norske ritt har det ofte blitt for stort fokus på teknikk, mens Eikåskrossen hadde en løype som flere klarer å mestre og ha det kjekt i. Løypen var så kompakt at tilskuerne fikk sett hele rittet, så der har de fått til noe vi ikke har sett før i Norge. Etter en så bra start gleder jeg meg til fortsettelsen på Bergen Sykkelkross.

Unggutten fra stavanger har planer om å komme tilbake til neste ritt 11.desember, men først skal han en snartur til Belgia. Der skal han prøve seg i U-23-klassen på ypperste nivå i Hansgrohe Superprestige-cupen.

UT Å REISE? : SE VÅR TEST AV SYKKELKOFFERTER

Til tross for at sykkelen ble parkert i fjor kjørte Filip Eidsheim fra BCK sterkt nok til å ta andreplassen. Den gamle TeamFixIT.no-rytteren  henviste dermed sin tidligere lagkamerat, Andreas Skjælø Jacobsen, til tredjeplass. Med det sørget de for å skape en bergensk pallbalanse publikum kunne leve med.

På kvinnesiden var det lokale talentet Mia B. Utne frå Åsane CK best. I følge arrangøren haltet det litt med interessen i disse klassene, men forhåpentligvis ser man flere kvinner på startlisten 11 desember.

Rittleder Thomas Strand var selv storfornøyd med rittet.

– Oppmøte var over all forventing. Det var mange gamle fjes, men også nye som kjørte i klassen for engangslisenser. Nå jobber vi med neste ritt og vi har laget en facebookside, sykkelkross i bergen , der finner folk all infoen de trenger og vi tar gjerne imot tilbakemeldinger.

Ifølge Strand er målsetningen å etablere Bergen som sykkelkross-byen.

Les også: Siste nytt om landeveissykling

Publisert 22. november 2016 kl 07.30
Sist oppdatert 22. november 2016 kl 07.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen