– ATEA KAN SLÅS I STYRKEPRØVEN

DNB har et par hakk opp til Atea-nivå, men ambisjonene er på plass.

Sist oppdatert 9. desember 2014 kl 08.10
OPTMISTISKE: DNB-syklistene har ambisjoner om å bli største bedrift i Styrkeprøven. På sikt. Foto: Privat
OPTMISTISKE: DNB-syklistene har ambisjoner om å bli største bedrift i Styrkeprøven. På sikt. Foto: Privat

IT får ikke bank i Styrkeprøven. Foreløpig. Så langt har det blitt bank til egen bak for DNB i den sammenhengen. Bård Strauman i DNBs sykkelgruppe kan ikke annet enn å stikke fingeren i jorda og innrømme at DNB fortsatt ikke er i nærheten av Atea i Styrkeprøven.

Det til tross for at Strauman gikk friskt ut og frontet DNB Challenge, som er Styrkeprøven-prosjektet til sykkelgruppa i DNB, som at IT skal få bank.

– Ambisjonen er å slå Atea, som har klart å få 33 prosent av de ansatte til å være med i Styrkeprøven, sa Strauman i 2013, og mente at Norges største bank burde ha gode muligheter til å slå IT-leverandøren.

Men det skjer tydeligvis ikke over natten. Mens Atea har flere hundre deltakere i Styrkeprøven, håper Strauman på 150 fra DNB i 2015. Det vil i så fall være en liten økning fra 2014, men fortsatt langt unna målsettingen Strauman hadde da han lanserte DNB Challenge for første gang. 

Kulturforskjeller
Strauman understreker at Rom ikke ble bygget på en dag, og at Atea også brukte flere år på å bygge opp sin posisjon som største bedrift i Styrkeprøven.

Men DNB er ikke Atea, og har foreløpig ikke samme felles kultur for sykkel innad i bedriften. Dessuten har Atea hele tida hatt støtte til prosjektet fra øverste hold, mens Strauman må dytte på kollegaene nedenfra. Det må bygges sten for sten.  

(Saken fortsetter under)

Bjørn Eik Næss_Bård Strauman- DNB 2013 Foto Stig Fiksdal 1400x924
Bård Strauman (til høyre) har fått med seg bankens CFO Bjørn Erik Næss på laget for å bygge en tradisjon for sykkel og Styrkeprøven i DNB. Foto: Stig Fiksdal

Bård Strauman (til høyre) har fått med seg bankens CFO Bjørn Erik Næss på laget for å bygge en tradisjon for sykkel DNB - både på tynne hjul og utenfor asfalten. Foto: Stig Fiksdal

Sykkel vokser mest
Potensialet er definitivt tilstede blant bankrottene.

– Landeveissykling er absolutt i vekst internt i gruppa vår, og vi har nå gått forbi skigruppa som den største avdelingen innen bedriftsidretten i DNB, sier Strauman stolt.

Strauman ser ingen tendenser til at sykkelinteressen i banken skal avta med det første heller. Flere av sykkelgruppas fellesarrangementer i 2015 er fylt opp mange måneder før utesesongen er i gang, flere dukker opp på fellestreninger både innendørs og ute, og stadig flere vil være med på Mallorca-samlingen rett etter påske.

– Enebakk Rundt, som er ett av oppkjøringsrittene våre, har blitt så populært at der har jeg måttet stenge påmeldingen nå. Vi er dobbelt så mange påmeldt der for 2015 som vi var i 2014. Men jeg vet jo at jeg ikke kan forvente at vi skal bli dobbelt så mange til Styrkeprøven basert på oppslutningen om Enebakk Rundt, sier Strauman, og forklarer at terskelen for å melde seg på til Styrkeprøven er høyere.

– Enebakk Rundt er både kortere og mer kortreist enn Styrkeprøven, og det er langt mindre logistikk rundt Enebakk Rundt, påpeker han.

Nytt år, nytt konsept, nye muligheter
Med Styrkeprøvens nye profil og friske satsing på bedre service, mer party og stemning i mål, og gode utsikter for en bedre opplevelse underveis, håper Strauman at flere vil melde seg på før bankens interne frist går ut på Nyttårsaften. Perfekt timing for nyttårsforsetter, som jo gjerne dreier seg om mer trening og bedre form i det nye året, mener Strauman.

– Jeg ønsker å få DNB store i Styrkeprøven. Det skal bli et satsingsarrangement for hele DNB både sosialt og sportslig, men det er en tøff kamp, innrømmer han.

Derfor har Strauman senket ambisjonene for Styrkeprøven en tanke.

– Jeg tenker at DNB er en mye større bedrift enn Atea, så på sikt burde vi lett slå dem, sier Strauman.

Den ambisjonen er ikke død, men det skjer neppe i 2015.

Atea er for øvrig leverandør av IT til DNB.

DNB Mallorca 2014 - Privat 1400x924
Mallorcasamlingene til DNB blir stadig mer populære. I 2015 er det lagt opp til ny treningsleir på sykkeløya. Foto: Privat

Mallorcasamlingene til DNB blir stadig mer populære. I 2015 er det lagt opp til ny treningsleir på sykkeløya. Foto: Privat

Publisert 9. desember 2014 kl 08.10
Sist oppdatert 9. desember 2014 kl 08.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen