/ Sykler

ARETA TAR LEDERTRØYA

– Egentlig skulle jeg ha likt å trå til enda mer, men jeg er nødt til å spare litt til klatringa i kveld, sier Jose Areta.

Sist oppdatert 9. juli 2016 kl 12.39
JOSE ARETA fra SK Rye vil kjøre videre i Tour de Hallingdal med gul trøye, etter andreplassen på lørdagens tempoetappe. Foto: Kent Murdoch
JOSE ARETA fra SK Rye vil kjøre videre i Tour de Hallingdal med gul trøye, etter andreplassen på lørdagens tempoetappe. Foto: Kent Murdoch

Jose Areta var inne på 28:03 og hadde nest raskeste tempotid på tempoen lørdag morgen, men det holdt til å overta ledertrøya sammenlagt. Arnfinn Tunset fra TVK vant tempoetappen med tida 27:56. 

Areta, som kjører for SK Rye, ble nummer tre på første etappe, nummer åtte på andre etappe og nummer to på lørdagens tempo, og har en sammenlagt tid på 6:53:25 når to etapper gjenstår.

Nå vet Areta at han ikke vil få mye frihet til å stikke på rittets to siste etapper. To av hans tre hovedkonkurrenter har lag som jobber for dem, og som vil passe på at et eventuelt brudd vil bli kjørt inn.

– Jeg har en røff plan for hvordan jeg skal disponere for å holde på den gule trøya nå, men den planen avhenger også av hva lagene gjør. Siden jeg ikke har noe team som jobber for meg her, må jeg kjøre smart og spille kortene mine svært godt for å klare det, sier Areta.

– Det er tre-fire mann her som kan ta sammenlagten nå, og lagene til de som har lag rundt seg som kan beskytte dem ene vil passe på at ingen av oss får stikke av, sier han.

Slik gikk første etappe: FALCK OG FLØTTEN TOK FØRSTE STIKK 

IK HERO KJØRER FOR JORDE
IK Hero er å plass med sju ryttere, og planen er å kjøre fjorårsvinneren Ola Jorde til seier. Tempoen må Jorde imidlertid gjøre helt selv.

– Det var tungt. Jeg er ikke fornøyd med tempoen. Jeg syns watten var lav, sier Jorde etter målgang.

Jorde endte til slutt seks sekunder bak Areta, med tredjeplass totalt. Det er også slik han ligger sammenlagt: 6 sekunder bak Areta.

Saken fortsetter under

Ola Jorde TT kent murdoch 1000x1037
OLA JORDE var ikke fornøyd med temporittet, men kjørte inn til tredjeplass på etappen, bare 13 sekunder saktere enn vinneren. Foto: Kent Murdoch

OLA JORDE var ikke fornøyd med temporittet, men kjørte inn til tredjeplass på etappen, bare 13 sekunder saktere enn vinneren. Foto: Kent Murdoch

FLERE OM DEN GULE TRØYA
Jonas Ellingsen fra TVK er også en sterk kandidat til sammenlagtseier, og har fire sterke klubbkamerater til å kjøre for seg på de to siste etappene. Nå ligger han på tredjeplass, et drøyt minutt bak Areta.

Vinneren av første etappe, Audun Fløtten, er den fjerde antatte vinnerkandidaten, men også han stiller uten lagkamerater til å kjøre for seg. Etter tre av fem etapper er han ett minutt og 14 sekunder bak Areta.

Men den gule trøya var ikke den eneste som skiftet hender etter tempoetappen. Både Petter Zahl Marken fra IK Hero og Kristian Tjønneland fra Førde CK har totalt 9 poeng, men Marken ligger bedre an sammenlagt og tok dermed over den grønne trøya. Fløtten mistet riktignok den gule trøya, men overtar klatretrøya med 12 poeng totalt. 

Les også: FLØTTEN FORTSETTER I GULT 

FALCK FORTSATT I FRONT
Det var Thrude Natholmen fra Sandefjord SK som hadde dagens raskeste tempotid for damene, med 31:48 på de 20.5 kilometerne i slak motbakke og litt motvind. Ett sekund bak Natholmen kom Trine Hansen, tempoverdensmester for K50-54, på 31:49. Camilla Hott, som er tempoverdensmester i K45-49 ble nummer tre på 32:20.

– Det var skikkelig tungt i dag, og du var nødt til å kjøre med hodet og ikke åpne for hardt, sier Hott, som syns tilsvarende etappe var lettere i fjor.

Både Hott og Hansen kjører i masterklassene, og er derfor ikke noen trussel for Falck i sammendraget, men det er aldri moro å bli gruset. Falck fikk raskt smake på syra, og måtte jobbe med hodet og tenke framover. Det kommer to nye etapper, begge med flere høydemeter.

– Det var jo ikke noen høydare å starte midt mellom to tempoverdensmestere som kjører med regnbuestriper, sier Falck, som kjørte inn til 33:11 og fjerde beste tempotid.

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken fortsetter under

natholmen finish Murdoch 1400x933
THRUDE NATHOLMEN var raskeste dame på tempoetappen. Foto: Kent Murdoch

THRUDE NATHOLMEN var raskeste dame på tempoetappen. Foto: Kent Murdoch

KJØRER FOR SAMMENLAGT
– Jeg er fornøyd med tida, men det var vondt fra tredje tråkk, sier Eirik Olsen, som kjører for sammenlagtseier i M40-44.

– Det er bare fordi Eirik er i form at det ikke var vondt fra første tråkk, skyter lagkompisen Espen Fossheim inn.

Begge kjører for SK Rye, og er en del av en stor tropp Rye Masters, som har blinka seg ut blant annet Tour de Hallingdal som ett av flere satsingsritt etter sankthans.

Nå er det seier i klasse M40-44 de kjører for, der både Olsen og Claes Watndal ligger godt an på henholdsvis andre og tredje plass etter tre av fem etapper. Men gutta har fortsatt respekt for Sigmund Aas fra IF Frøy, som kan bli lei på de to siste etappene.'

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

SR Rye masters 1400x933
SK RYE MASTERS er ute etter sammenlagtseier i M40-44. Fra venstre: Henrik Bering, Espen Fossheim, Claes Watndal og Eirik Olsen. Foto: Ingeborg Scheve

SK RYE MASTERS er ute etter sammenlagtseier i M40-44. Fra venstre: Henrik Bering, Espen Fossheim, Claes Watndal og Eirik Olsen. Foto: Ingeborg Scheve

Publisert 9. juli 2016 kl 12.39
Sist oppdatert 9. juli 2016 kl 12.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen