ÅRETS SISTE NORGESCUP

Akkurat ett år før VM fellesstarten for herrer i Bergen, dunker siste NC-helg igang i samme by.

Sist oppdatert 22. september 2016 kl 17.02
KORTREIST SEIER?: Kanskje vil noen av FixIT gutta stikke av med  seieren på hjemmebane ARKIVFOTO: Henrik Alpers
KORTREIST SEIER?: Kanskje vil noen av FixIT gutta stikke av med seieren på hjemmebane ARKIVFOTO: Henrik Alpers

I vestlandshovedstaden er det NFC Region Vest i sambarbeid med klubbene i Bergen og omegn som står for arrangementet. På lørdag er det ranking-tempo på Øygarden i området hvor VM-starten går, mens søndag kjøres det fellesstart i Åsane med den samme runden som har hvert i bruk de siste årene.

Fellesstart-løypa regnes som hard og kupert i norgescup-målestokk og byr vanligvis på et klassisk utskillelsesritt. I tillegg ser det ut som det sedvanlige Bergensværet vil sette sitt preg på det hele.

De siste to årene har seieren i herreklassen blitt avgjort fra grupper på fire og seks mann, mens bergenseren Odd Christian Eiking tok hjem en soloseier her i 2013.

M-Senior, 12 runder, 156 km, Start kl 1400

Rasmus Tiller innehar en behagelig ledelse i Norgescupen.  Ringeriks-Kraft-rytteren har vært sterk i hele år og ble nylig premiert med VM-plass. Ifjor kom han på sjette plass i Bergen, men med enda en sesong bak seg i senior-klassen og god hjelp fra lagkameratene Christer Jensen og Audun Brekke Fløtten kan man forvente unggutten lenger opp på resultatlista på søndag.

På andre- og tredjeplass følger Trond Håkon Trondsen fra Sparebanken-Sør og Ole Forfang fra Joker-Byggtorget. Ingen av de nevnte lagene stiller denne helga, noe som innbyr til et mer åpent ritt og gjør jobben for å sikre sammenlagt-seieren lettere for Tiller i utfordrernes fravær.

Det bergensbaserte kontinentallaget, Team FixIT, ønsker å vise seg frem på hjemmebane og stiller med hele syv ryttere. Av de er det Åsmund Romstad Løvik, som gjennom andreplass i forrige NC og seier i Birken har vist prov på best høstform, vi setter vår lit til.

Coop-Østerhus er påmeldt med kun tre mann hvorav Erlend Blikra ser ut til å være den sterkeste.

Av klubbryttere er Tobias Foss og Elias Spikseth å regne som de sterkeste kortene som henholdsvis innehar fjerde- og femteplass sammenlagt før siste ritt.

K-Senior 8 runder, 104 km, Start 0830

På kvinnefronten stiller Hitec med 4 ryttere, med norgescup-leder Ingrid Lorvik og hjemmehåpet Vita Heine som de beste. Ofte ender det i kvinneklassen med hitec-show, men vi tror at de vil slite med å dominere i den harde løypa.

Som vanlig får profflaget sterk konkurranse av CK Vicktoria. Den harde løypa i Bergen hadde passet klatresterke Berit Gjelten bra, men i hennes skadefravær vil Vibeke Dybwad være deres sterkeste rytter.

I tillegg vil vi garantert kjøresterke Ingrid Moe fra Bergen CK  og den alltid offensive Katrine Aalerud være med å kjempe om seieren.

K-Junior 5 runder 65 km 0840

I juniorklassen for jenter er det mer uforutsigbart, likevel er det et par ryttere som stikker seg litt ut.

I Juniorklassen holder Astrid Amundsen fra Eidsvoll SK ledelsen etter å ha levert jevnt i hele år, uten å enda tatt hjem en seier. Også denne gangen kan det bli vanskelig for norgescuplederen som vil få hard konkurranse av Ingvild Gåskjenn. Horten-rytteren står med to seire på to forsøk og er uten tvil den største favoritten

Silje Broll, fra BCK, har prestert godt gjennom hele seseongen og vil være en het pallkandidat i hjemlige trakter.

M-Junior 8 runder 104 km 0830

Erik Ysland fra Gauldal SK leder norgescupen med knappe 30 poeng foran Sedrik Engebø Ullebø. Sistnevnte har to seiere  allerede i år og tidligere vist at han kjører bra i Bergen, dermed kan det ligge til rette for at Sogn-rytteren tar sammenlagtseiren.

I tillegg så er det en flokk med andre juniorer som vil være med å kjempe i toppen. Ludvik Aspelund Holstad, Iver Johan Knotten, Sindre Kulset, Jonas Iversby Hvideberg og Tore Andre Aase Vabø er blant noen av rytterne som fort kan bekle pallen i Bergen.

Publisert 22. september 2016 kl 17.02
Sist oppdatert 22. september 2016 kl 17.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen