/ Sykler

83 RYTTERE TIL NORDISK MESTERSKAP

Norges tropp til helgas Mastermesterskap i Sunne i Sverige består av verdensmestere så vel som debutanter.

Sist oppdatert 4. august 2016 kl 10.00
VERDENSMESTER: Elisabeth Solberg er regjerende verdensmester i både tempo og fellesstart, og kjører Nordisk Mesterskap i Sunne i Sverige i helga. Foto: Frode Vevle
VERDENSMESTER: Elisabeth Solberg er regjerende verdensmester i både tempo og fellesstart, og kjører Nordisk Mesterskap i Sunne i Sverige i helga. Foto: Frode Vevle

Det skal konkurreres i tempo på lørdag 6. august og i fellesstart på søndag 7. august. Mesterskapet er åpent for ryttere fra og med 30 år, og distansene varierer avhengig av alder og kjønn.   

Norges Cykleforbund tok ut et landslag etter masters-NM på Nesodden første helga i juli, som består av alle norgesmestere i sine klasser på tempo og fellesstart.

Slik gikk det på NM-tempoen: 18 NYE NORGESMESTERE 
Slik gikk det på NM-fellesstarten: 16 NYE NORGESMESTERE 

Andre ryttere kan også melde seg på Masters-mesterskapet, men kun landslaget får refundert startkontingenten fra NCF. Disse skal kjøre i landslagsdrakta, mens klubbryttere kjører i sine respektive drakter.

Se hele lista over de norske rytterne 

I fjor tok de rundt 30 norske rytterne åtte gullmedaljer i det nordiske mastermesterskapet, som da gikk i Finland. 
Les mer: SEIER SOM SMAKTE    

KICKSTART PÅ HØSTSESONGEN
Debutanten Lars Blesvik fra Holmenkollen CK kjører mesterskapet som en aldri så liten formtest etter familieforøkelse tidligere i sommer.

– Med ny sønn i huset er formen i rolig landing, sier Blesvik, som regner med å få en brutal pekepinn på hvor landet ligger.

– Jeg forventer et sterkt felt og en flat løype, så jeg tror det blir mye henging, men ser for meg at Brodersen starter et hardkjør tidlig, sier Blesvik.

Han forventer at både Rye-kapteinen Thomas Bordersen og Svein Ivar Reiso fra IL Nymark kommer til å kjøre for seier i hans klasse, og han forventer ikke å kunne henge med når det rykket går.

– Ambisjon for meg selv er å henge så lenge som mulig, for som sagt, formen er ikke årets beste, sier han.

Blesvik meldte seg på mesterskapet for å gi seg selv en gulrot for å komme i gang med høstens ritt og krossesongen, og ser for seg at dette kan bli et fast innslag på terminlista framover.

– Vi så hvor rittet gikk, og tenkte at et internasjonalt mesterskap hvert år er en god målsetning, sier Blesvik.

Ser at startfeltet er ganske lite, så forventer at det er sterke ryttere fra de andre landene også.

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien

Saken fortsetter under

Lars Blesvig Master-NM 2016 - Foto Ola Morken
DEBUTANT: Lars Blesvik (til høyre) under master-NM på Nesodden i juli. Foto: Ola Morken

DEBUTANT: Lars Blesvik (til høyre) under master-NM på Nesodden i juli. Foto: Ola Morken

VERDENSMESTEREN 
Elisabeth Solberg debuterte i master-VM i fjor med gull på  tempo og sølv i fellesstart. Nå er hun på plass til Nordisk i helga, og er spent på hvordan beina og hodet responderer på startnummer. Det har hun ikke hatt siden hun bidro til å kjøre Rye Expressen inn til seier og damerekord på Trondheim-Oslo under Styrkeprøven i juni.

– Jeg gleder meg til helgen, og det blir spennende å konkurrere igjen, sier Solberg, som ikke har fått noen nykker av at hun ble dobbelt verdensmester i fjor.

Les også: NYE NORSKE MEDALJER I VM   

– Jeg er som alltid spent. Jeg har ikke hatt startnummer siden Trondheim-Oslo i juni. Jeg hadde jo ett hovedmål i år, og det var Styrkeprøven med Rye Expressen, så når jeg klarte det, blir alt annet bare "moro", sier hun.

Men at mesterskapet er bare moro, betyr ikke at hun tar lett på oppgaven. Forberedelsene er den viktigste delen av jobben, og der har Solberg gjort seg flid.

– Jeg har forberedt meg på samme måte som mot andre konkurranser, med opplegg fra Staps, forteller hun, og refererer til det tyske selskapet som lager individuelle treningsplaner og fysiologiske tester for Rye Expressen så vel proffer som Andre Greipel.

Saken fortsetter under

Svein Ivar reiso - Kent Murdoch 1400x933
Svein Ivar Reiso fra IL Nymark antas å være en sterk vinnerkandidat i M35-39. Her fra Tour de Hallingdal i juli. Foto: Kent Murdoch

Svein Ivar Reiso fra IL Nymark antas å være en sterk vinnerkandidat i M35-39. Her fra Tour de Hallingdal i juli. Foto: Kent Murdoch

DEBUTERER I LANDSLAGSDRAKTA
Camilla Helen Landsverk fra Eiker CK kjører Nordisk mastermesterskap for første gang til helga, og hun gjør det i landslagsdrakta etter at hun ble norgesmester på fellesstarten under master-NM på Nesodden første helga i juli.

– Det blir spennende med Nordisk mesterskap i Sverige til helgen. Denne typen ritt er helt nytt for meg, og jeg gru-gleder meg, sier Landsverk, som har gått over både løypeprofil og startlister for helgas ritt.

– Løypa ser ut til å passe meg bra. Den er ikke helt ulik den som var på Nesodden, dog med mindre høydemeter. Jeg skulle gjerne hatt med disse, da det ofte er i bakkene jeg får utfordret og malt motstanderne mine. I tillegg er jeg spurtsterk, så om jeg klarer å holde feltet helt inn, så håper jeg å kunne hevde meg. Jeg slo jo tross alt fjorårets Nordiske og verdensmester på Nesodden, sier Landsverk.

Feltet er hun derimot mer spent på.

– Jeg ser det er få norske deltakere i min klasse i år dessverre, og mine nordiske konkurrenter vet jeg ingenting om. Jeg reiser likevel til Sverige med god selvtillit, en god porsjon ydmykhet og håper jeg kan gjøre en god figur i min debut i landslagsdrakten, sier hun.

Landsverk har kommet på banen som et skudd denne sesongen, og har overrasket både seg selv og konkurrentene.

 – Årets prestasjoner har vært litt overraskende, men gitt meg masse motivasjon for videre satsing og økt treningsmengde neste år, sier hun.

Det frister til å ta i litt ekstra, og sette seg nye mål. Å komme med til veteran-VM 2017 blir neste store milepæl.

– Jeg har blitt invitert til VM i september, men det blir litt langt å reise til Australia. Men neste år er det muligheter, da går VM i Østerrike.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Camilla Helen Landsverk - privat 1000x800
DEBUTANT: Camilla Helen Landsverk kjører sitt første mesterskap i den norske landslagsdrakta denne helga. Foto: Privat

DEBUTANT: Camilla Helen Landsverk kjører sitt første mesterskap i den norske landslagsdrakta denne helga. Foto: Privat

Publisert 4. august 2016 kl 10.00
Sist oppdatert 4. august 2016 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen